Samenwerking Dress for Success en Pasmatch

Corina Koekenbier en Margriet Kuiper zetten hun handtekeningen
Foto: Dress for Success

Je hebt slechts één kans voor een eerste indruk: kosteloos in een goede outfit op sollicitatiegesprek dankzij vrijwilligers van Dress for Success

Recentelijk zijn de handtekeningen onder een samenwerkingscontract tussen Dress for Success en Pasmatch Personeelsdiensten. De samenwerking betekent concreet dat werkzoekenden beter gekleed naar sollicitatiegesprekken gaan.

De eerste indruk is altijd belangrijk en bepaalt mede  of het vervolg succesvol is. Omdat nieuwe, professionele kleding vaak te duur is voor mensen die van een minimuminkomen of (bijstands-)uitkering moeten rondkomen, biedt Dress for Success de uitkomst. Dress for Success helpt werkzoekenden met een minimuminkomen (mannen en vrouwen) kosteloos aan een sollicitatie-outfit. De organisatie is opgericht en wordt wereldwijd gerund door vrijwilligers die vaak zelf werkzoekend zijn geweest.

Pasmatch bemiddelt werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij bereidt hen goed voor op een nieuwe baan en zoekt samen met hen een passende, betaalde baan. Waar nodig, plant Pasmatch een kleedsessie in bij Dress for Success. Er zijn dit jaar al meerdere kleedsessies geweest. Deze sessies zijn belangrijk voor werkzoekenden. Naast de verbetering van de eerste indruk, helpt het het zelfvertrouwen vergroten en versterkt het de algemene uitstraling. Een aardige bijkomstigheid is dat een werkzoekende die een baan verkrijgt, daarna een tweede set kleding kan verkrijgen.

De reacties van de werkzoekenden zijn goed. Als ze eenmaal de nieuwe outfit aan hebben, dan stralen ze en mag (wat hen betreft) het sollicitatiegesprek meteen beginnen.

Reacties