Voetbalclub DSS viert jubileum met kleurrijk jubileumboek

Sportwethouder Merijn Snoek en KNVB-voorzitter Michael van Praag
Foto: DSS (aangeleverd)

Op 7 oktober 1919 besloten zeven schooljongens van rond de 14 jaar om een voetbalclub op te richten. Hiermee startte de geschiedenis van de Haarlemse voetbalvereniging DSS, die op 7 oktober van dit jaar honderd jaar oud is geworden en in die tijd uitgroeide tot een van de grootste voetbalclubs van Haarlem. In het kader van het 100-jarig jubileum stelden Henk Maurits en Ron van der Wel het boek ‘DSS100 Een eeuw DSS’ samen.

Het jubileumboek ‘DSS100 Een eeuw DSS’ neemt je mee vanaf die eerste dag in 1919 tot de dag van vandaag. Ga mee op een tocht langs de velden waar DSS ooit speelde. Volg de tijdlijn van honderd jaar voetbalgeschiedenis in Haarlem en wees getuige van de stormachtige ontwikkeling van meiden- en vrouwenvoetbal in de afgelopen twintig jaar, waarin DSS een belangrijke voortrekkersrol heeft vervuld.

Ontmoet mannen van het eerste uur als Jan Kraakman en maak kennis met DSS-talenten van toen (Ruud Geels) en nu. Lees de verhalen over hoogtepunten en dieptepunten binnen de club, over het prachtige nieuwe tenue dat in september werd geïntroduceerd en geniet van de bijna 100 foto’s die in de zomer van 2019 zijn gemaakt van alle teams van DSS.

Maak tenslotte met de schrijvers een zijsprong naar de historische en actuele ontwikkelingen binnen DSS-honkbal en -softbal, de takken van sport die ook al jaren beoefend worden binnen de omnivereniging DSS.

Een keur aan schrijvers, fotografen en andere betrokkenen leverden een bijdrage aan het jubileumboek en onderstrepen daarmee de kracht van 100 jaar Door Samenspel Sterk.

Samen zijn wij DSS
Anno 2019 is DSS een vitale voetbalvereniging met een kleine 1300 spelende leden. Eén van de grootste en bloeiendste voetbalclubs in de regio Kennemerland en een van de grootste in Nederland op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal. Op het Pim Mulier Sportpark wordt invulling gegeven aan de missie van DSS om zowel prestatie- als recreatievoetbal aan te bieden. Voetbal voor mannen en vrouwen, meiden en jongens, voetballende vaders en voetballende moeders. De club wordt gedragen door zo’n driehonderd vrijwilligers, het bestuur, de commissies, eigen medewerkers en sponsoren. Samen maken zij DSS sterk.

Reacties