Haarlemmers organiseren de gezelligste kerstmarkt van de Benelux

Foto: Charles Duijff frame Pixabay

De binnenstad van Haarlem wordt zaterdag 7 en zondag 8 december omgetoverd in tot één grote kerstmarkt. Een lint van honderden kramen slingert zich door de binnenstad. Deze kerstmarkt in is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste en gezelligste kerstmarkten in Benelux!

Bron VVV: Er staan ruim 300 kerstkramen opgesteld langs de Kruisstraat, Krocht, Nieuwe Groenmarkt, Zijlstraat, Grote Markt, Koningstraat, Botermarkt, Gierstraat en het Proveniersplein. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht; warme glühwein, broodjes smeuïg vlees van de smoker, vers gemaakte ambachtelijke wafels, koffie van Dikke Bertha en nog veel meer. Vanwege de te verwachten drukte adviseert de organisatie de bezoekers aan dit geweldige evenement om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Vanaf het station bent u binnen vijf minuten bij de eerste locatie.

Nog voor Sinterklaas zijn verjaardag viert is de Kerstsfeer al te proeven in de stad. De feestelijke verlichting  van de binnenstad draagt daaraan bij, maar zeker ook de gezelligheid onder het winkelend publiek. Op de Grote Markt was de wekelijkse markt ook al volop in de sfeer. Fraaie kerstbomen wachten op hun eigenaar of eigenares… Ook zonder kerstversierselen ziet de markt er al bijzonder gezellig uit Nog een weekje geduld en dan……. HO HO HO !

 

Reacties