Ruim 1500 Santas, kerstengelen en rendieren aan start van Haarlemse SantaRun

Foto:

Met rond de 1500 deelnemers en een opbrengst van 31.225 euro voor goede doelen heeft de jubileumeditie van de Haarlemse Santarun de ultieme kerstsfeer naar de Muggenstad gebracht. Van jong tot oud leefde zich uit op de Grote Markt onder muzikale aanvoering van de Muggenblazers, en vervolgens in de hele binnenstad.

Het spits werd afgebeten door de jeugd, die letterlijk een ‘rondje om de kerk’ mocht lopen tijdens de ElfsRun. Het was voor ’t eerst dat de ElfsRun in het programma was opgenomen, en dat was te merken aan de deelname die nog beperkt bleef tot enkele tientallen kinderen. Dat het met de conditie van de kinderen wel goed zit bleek later bij de ‘grote mensen Run’ toen een aantal van diezelfde kinderen ook daarin meeliep.Uitbundige warming-up
Bij de officiële SantaRun ging het al vanaf drie kwartier voor de start helemaal lòs op de Grote Markt. Onder het toeziend oog van Loutje Koster gaven de rond de 1500 deelnemers zich helemaal over aan een door de Muggenblazers muzikaal ondersteunde warming up. Dansen, springen, deinen en polonaise-lopen en dat alles in de meest kolderieke uitdossing, variërend van het standaard-kerstmannenpak, tot elfenkostuums, kerst-pyjama’s, ‘verkeerde’ kersttruien en rendiergeweien. Kortom: een indrukwekkend kerstsfeertje aan de voet van de oude Bavo.Voor wie na al die uitbundigheid nog voldoende energie over had was daar om 19.30 uur dan het startschot voor respectievelijk 1 of 2 rondjes door de feestelijk verlichte Haarlemse binnenstad. Een half uur lang regeerde ‘Santa en zijn vele kornuiten’ in het centrum van de Spaarnestad.Met de finish op de Grote Markt was het feest nog niet ten einde. Daar kon men nog lekker nagenieten tijdens de Christmas Party compleet met kerstborrel en smakelijke hapjes bij de foodtrucks.

Goede doelen
Dat de Haarlemse SantaRun niet alleen bedoeld is om met elkaar te genieten, maar ook om anderen te láten genieten blijkt uit het feit dat de opbrengst van het ludieke loopevenement, maar liefst € 31.225,-,  wordt  gedoneerd aan goede doelen. Dit jaar zijn dat WeekendAcademie, KinderUniversiteit Haarlem en Stichting Hidup Baru (klik HIER om daar meer van de lezen).Uitgebreide foto-impressie
Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer was aanwezig tijdens de Haarlemse SantaRun. Hieronder een foto-impressie. Kijk voor de complete fotoserie met bijna 200 foto’s op de Facebookpagina van Haarlem.Nieuws.nl.

Reacties