Minor Citizen wint twee prijzen bij 2e Voorronde Rob Acda Award

Foto: Marcus van Dam

De Amsterdamse band Minor Citizen heeft afgelopen donderdagavond maar liefst twee prijzen in de wacht weten te slepen tijdens de Tweede Voorronde van de Rob Acda Award in het Patronaat Haarlem. Naast de publieksprijs, heeft de band ook de jury met onder meer Maarten Claus, Wouter Groenhart, Joost Verhagen en Abir Hamam te overtuigen om naar de finale in april te gaan.

(tekst: Jaap Koper / foto’s: Marcus van Dam))

Tweede keer

Het is de tweede keer dat Thomas Curvers, Tisha Smit en Hessel Visser met Minor Citizen meedoen aan de Rob Acda Award. De band treedt als vierde op en heeft de soundcheck over geslagen. Of dat al iets met zelfvertrouwen te maken heeft gehad, is onbekend. Wel bekend is dat Minor Citizen in de ogen van de jury een overtuigende performance neerzet. De Amsterdamse band is niet de enige band die voor de tweede keer op het podium in de kleine zaal van het Patronaat verschijnt. Ook Catwise doet dat en laat eveneens horen dat de band is gegroeid.

De gelukkige winnaars van Minor Citizen

Pittig

Het geluid van Minor Citizen is pittig en misschien is dat nog wel te licht uitgedrukt. Het is gewoon stevige stoner rock wat het driteal te horen. Wat de band ook kan, is akoestisch spelen. Eerder heeft de band dat bewezen in het Zandvoortse radioprogramma Alternative FM bij ZFM Zandvoort. Bassiste Tisha zegt dat het een reden heeft. Allereerst heeft het ook te maken dat ze als muzikanten de nummers ook in een kleine setting moeten kunnen spelen en ten tweede heeft het ook een praktische reden. ,,Je kunt niet in elke ruimte voluit spelen”, zegt Tisha. Daarmee doelt ze op kleinere café’s en kroegen waar het geluid gewoon te hard gaat klinken.

Runner Up
Naast de twee prijzen die Minor Citizen heeft weten binnen te slepen, gaat 3 Point Landing uit Alkmaar als ‘runner up’ voor een finale plaats. Daarmee heeft deze band nog kans om als beste ‘runner up’ de finale te halen. Deze band heeft als eerste mogen aftrappen met een eigen geluidsman die precies weet hoe de band moet klinken. De syntar bespeeld door frontvrouw Dora van de band is een opvallend handelsmerk van 3 Point Landing.

Reacties