Fotoverhaal #10: Laagste zonnestand

Foto: Wim Meijer Fotografie

Wat merken we ervan? Behalve dat het later licht wordt en vroeger donker eigenlijk niet veel. Want rond die 21 december hebben we wel wat anders aan het hoofd… bijvoorbeeld Kerstmis en de jaarwisseling.

Toch mis je wat, als je niet naar buiten gaat. Want loop bos en duinen in en je ziet dat die lage zonnestand letterlijk een heel nieuw licht werpt op de natuur. Enorme schaduwen die alles meer perspectief geven, en dan de kleuren. Want wie denkt dat met het verdwijnen van het groen van de bladeren de duinen zijn ontdaan van alle kleur zal er versteld van staan. De lage zon strooit gul met vooral bruine en oranje tinten. En in dit geval blijft het niet beperkt tot alleen ‘oranje boven’ -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
Stuur ook jouw foto en verhaal in voor onze nieuwe rubriek op Nieuws.nl: ‘Fotoverhaal’
In deze rubriek zijn we op zoek naar bijzondere foto’s met daarbij een even zo bijzonder verhaal. De redactie van Nieuws.nl zal regelmatig een ‘Fotoverhaal’ plaatsen, maar nòg leuker is als ook de lezers/bezoekers van Nieuws.nl foto’s met verhalen gaan insturen.

Insturen van een foto met verhaal kan naar gemeente@nieuws.nl (op de plaats van gemeente zet je jouw gemeentenaam (keuze uit: Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Castricum, Velsen, Alkmaar, Haarlem, Haarlemmermeer, Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort)

Foto’s moeten een minimaal formaat hebben van 1200 x 800 pixels. De redactie beoordeeld vooraf de foto’s en verhalen op geschiktheid voor publicatie.

-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Reacties