Hemels Haarlem! Kerstrevue nog te zien in meer dan twintig zorgcentra

Foto: Melle Meivogel

Stichting Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem zorg ervoor dat mensen in zorginstellingen door middel van streaming de productie ‘Hemels Haarlem! De Kerstrevue’ nog tot en met donderdag 9 januari kunnen meebeleven.

Met Hemels Haarlem! De Kerstrevue veroverden de jonge makers niet alleen de Stadsschouwburg, maar ook meer dan twintig zorginstellingen in Haarlem en omgeving.  In het kader van ‘komt allen tezamen’ en ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’ zorgt Stichting Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem ervoor dat mensen in zorginstellingen door middel van streaming de productie ‘Hemels Haarlem! De Kerstrevue’ kunnen beleven. Op deze manier kan iedereen, jong en oud, genieten van deze vrolijke familievoorstelling met zang, dans, sketches en grappige kerstclichés.

Verbinden
Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem heeft als doel om een verbindende rol in Haarlem en omgeving te spelen door mensen samen te brengen en te inspireren. Yvonne van Popta, zakelijk directeur: “Wij zoeken de verbinding actief op:  door streaming van de ‘Hemels Haarlem!’ brengen wij de theaterbelevenis naar cultuurliefhebbers in zorginstellingen. Met een speciale en hoogwaardige opname kunnen wij op deze manier bijdragen aan het kerstgevoel van ouderen die niet mobiel genoeg zijn om naar ons theater te komen.”

Meer dan 20 locaties
Het enthousiasme vanuit de zorginstellingen om Hemels Haarlem! De Kerstrevue op locatie te tonen is zeer groot. Meer dan 20 locaties waaronder Kennemerhart, Zorgbalans, Pro Senectute, Haarlem Effect en particuliere zorginstellingen doen mee. Op alle locaties komt een medewerker van de Stadsschouwburg de opname inleiden en wordt er iets lekkers voor de mensen meegenomen.

Frivoliteit voor alle leeftijden in een heerlijke revue
‘Hemels Haarlem!’ is een revue voor de hele familie. Het verhaal over engelen met een missie is een mooie kapstok om allerlei sketches, feestelijke scènes, liedjes en dansjes aan op te hangen. Directeur Edwin van Balken “Het ene kerstcliché is nog groter dan het andere, grappig voor zowel ouders als kinderen. Qua muziek is het bijna een kerstjukebox”. De acteurs Bart Sietsema en Emma van Muiswinkel hebben grote kersthits vertaald naar het Nederlands, zodat ze in het teken staan van de scènes. Ze maken een combinatie van muziek, dans én verhaal, zodat het publiek niet twee, maar drie vliegen in een klap slaat. De cast bestaat uit Emma van Muiswinkel, Bart Sietsema, Jasper van Hofwegen, Remco Sietsema, Sophie Bakker en Marcel Harteveld.

Mede mogelijk gemaakt door
De streaming wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de volgende fondsen: Bavo Stichting Heemstede, Fonds Sluyterman van Loo, Gravin van Bylandt Stichting, RCOAK en Stichting Hofje Codde en Van Beresteyn.

Kijk voor meer info op: www.theater-haarlem.nl/hemelshaarlem.

Reacties