Lezing over Johan van Oldenbarnevelt in Sociëteit Vereeniging

Foto: Wikipedia

Op donderdag 16 januari organiseert de Geschiedenistafel van Sociëteit Vereeniging Haarlem een lezing over Johan van Oldenbarnevelt. De lezing wordt gegeven door Jan Niessen, stadsgids van Amersfoort, geboorteplaats van Van Oldenbarnevelt

In 2019 was het 400 jaar geleden dat Johan van Oldenbarnevelt werd onthoofd. Jan Niessen schreef een boek over de man die aan de wieg stond van de Nederlandse staat. Op 16 januari houdt hij een lezing over deze “Vormgever van de republiek”.

In zijn boek en lezing schetst Jan het ontstaan van de Nederlandse staat en de beslissende rol die Van Oldenbarnevelt daarbij speelde. Hij legt nadrukkelijk de link met de actualiteit en dus de wording van Europa.

Jan Niessen, een verteller bij uitstek, studeerde sociologie en promoveerde aan de VU. Na een internationale carrière als onafhankelijk onderzoeker in Brussel is hij nu ook actief als stadsgids in Amersfoort, waar Van Oldenbarnevelt is geboren. Hij laat tijdens zijn meeslepende lezing veel beeldend materiaal zien over de relatie Van Oldenbarnevelt en Amersfoort, maar zeker ook Haarlem.

De lezing wordt georganiseerd door de Geschiedenistafel van Sociëteit Vereeniging Haarlem, Zijlweg 1 te Haarlem. De lezing start om 20.00 uur. Entree voor niet leden € 10.-. Ga naar de website https://www.societeitvereeniging.nl/agenda. Aanmelden is noodzakelijk.

(afbeelding: Wikipedia)

Reacties