Schaakgrootmeesters voetballen bij Telstar: Denksporters doen ’t één keer met hun voeten!

Foto: Tata Steel

Op woensdag 15 januari vindt bij Telstar (Velsen-Zuid) een bijzondere voetbalwedstrijd plaats. Dan betreden namelijk schaakgrootmeesters van de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers het veld om samen met spelers uit de selectie van Telstar een vriendschappelijke wedstrijd te spelen.

Het karakter mag dan vriendschappelijk zijn, maar het zal er ongetwijfeld fel aan toegaan, gegeven de gedrevenheid die topsporters als wereldkampioen Magnus Carlsen kenmerkt. De aanvoerders van de twee teams zijn Magnus Carlsen en Loek van Wely, schaakgrootmeester en Eerste Kamerlid. Van Wely treft Carlsen tegenwoordig niet meer achter het bord, maar is erop gebrand om de wereldkampioen volgende week op het veld van Telstar te verslaan.

Magnus Carlsen in actie bij Telstar tijdens voorgaande editie van Tata Steel Chess

De grootmeesters komen aan op Sportpark Schoonenberg. om 14.00 uur. Na een warming-up begint de wedstrijd om 14.40 uur. Belangstellenden kunnen gratis op de tribune plaatsnemen. De grootmeesters spelen tweemaal 30 minuten en zullen in de rust een kijkje nemen bij de simultaanwedstrijd voor basisscholen, die tegelijkertijd bij Telstar plaatsvindt. Op donderdag 16 januari treden de Tata Steel Masters wederom aan in een voetbalstadion, het Philips Stadion in Eindhoven, maar dit keer om er als onderdeel van Tata Steel Chess On Tour hun 5e ronde te schaken.

De 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 10 tot en met 26 januari 2020. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

Reacties