Taxatiemiddag Arie Molendijk in Strandhotel Het Hoge Duin

Foto: Aangeleverd

Op dinsdag 28 januari komt de bekende Rotterdamse taxateur Arie Molendijk naar Wijk aan Zee voor het taxeren van o.a. oude boeken, bijbels, kaarten, brieven, foto’s, prenten en ansichtkaarten.

Denk je zeldzame boeken, bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (hand ingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben? Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie bij bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam.

Ruime nationale en internationale ervaring
Arie Molendijk heeft een zeer brede ervaring, zowel nationaal als internationaal. Als taxateur was hij actief in Nederland, Canada, de Verenigde Staten en Australië. Ruim een jaar geleden, op 1 december 2018 vierde hij zijn jubileum (tweeduizend taxaties) in de Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. Al jaren werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Twee jaar geleden was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met 2 andere experts om boeken van het publiek te taxeren.

Arie Molendijk zelf over zijn werk als taxateur: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet middels foto’s, telefoon of per e-mail. De kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot ca. 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

Taxatiedag Wijk aan Zee
Iedereen is van harte welkom in Strandhotel Het Hoge Duin, Rijckert Aertszweg 50 in Wijk aan Zee op dinsdag 28 januari van 14.00 tot 16.30 uur. Voor meer Informatie:  www.molendijkboeken.nl.

Reacties