Jorden van Foreest wint opnieuw en klimt op naar 2e plaats Tata Chess

Jorden van Foreest tijdens zijn winstpartij tegen de Rus Nikita Vitiugov
Foto: Wim Meijer Fotografie

Magnus Carlsen en Anish Giri gaan nog steeds gelijk op: 3,5 punten na 7 partijen

Bij de start van het Tata Steel Chess Tournament was alle Nederlandse hoop gevestigd op Anish Giri. Niet ten onrechte, gezien zijn twee tweede plaatsen in het eindklassement van de edities van 2018 en 2019. Nu, na 7 speelrondes, liggen voor Giri nog alle kansen open, maar zijn plotseling alle ogen gericht op die ‘tweede Nederlander’ Jorden van Foreest. Vorig jaar maakte hij zijn debuut bij de masters en eindigde op een 13e plaats met 4,5 punten, net zoveel punten als dat hij nu heeft na 7 partijen. Daarmee staat hij op een gedeelde tweede plaats samen met Wesly So en  Fabiano Caruana.

Koploper Alireza Firouz vandaag tegen Xiong, Jeffery Xiong

Koploper is de 16-jarige Alireza Firouzja die vandaag zijn vierde overwinning boekte tijdens deze Tata Chess, nu tegen Xiong, Jeffery Xiong. Firouzja staat nu op 5 punten

De grote favoriet, wereldkampioen en zevenvoudig winnaar van het toernooi Magnus Carlson staat na zeven remises op de gedeelde 5e tot 10e plaats met evenveel punten als Anish Giri.

Tatanenstrijd van vandaag: voormalige wereldkampioen Viswanathan Anand tegen regerend wereldkampioen Magnus Carlsen. Ook deze partij eindigde in remise.

Meest opvallende partij morgen wordt het treffen tussen koploper Alireza Firouzja en Jorden van Foreest. Bij winst zou de Nederlander de koppositie over kunnen nemen van de jeugdige Iraniër. Anish Giri treft morgen Vladislav Artemiev, die op dit moment op de laatste plaats staat in het klassement. Op papier dus alle kansen voor Giri om op te klimmen naar de kopgroep.

Reacties