Blues- en jazzgitarist Guy King in Haarlemse Blues Club

Foto: aangeleverd

Op zaterdag 1 februari presenteert de Haarlemse Blues Club de in Israël geboren en in Chicago wonende blues- en jazzgitarist en zanger Guy King.

Guy King’s muziek is fris en uniek maar presenteert tegelijkertijd een sterke link naar de grootmeesters die voor hem kwamen. Zijn stem en performance doen denken aan die van Ray Charles, om maar eens iemand te noemen. Zijn aangeboren talent om moeiteloos blues, elementen van jazz en R&B te combineren maakt hem uniek in z’n soort.

King is geboren in een klein plattelandsdopje in Isral. Op zijn 16e tour hij als jonge muzikant voor het eerst door de Verenigde staten en op zijn 22e emigreert hij naar het land van The American Dream, alwaar hij via Memphis en New Orleans in Chicago terecht komt. Hier ging het balletje echt rollen voor Guy toen hij bandleider en leadgitarist werd bij Willie Kent, die hij zou blijven tot diens overlijden in 2006. Daarna startte King zijn solocarrière en speelde in gerenommeerde plekken met veel geschiedenis in Chicago als Buddy Guy’s Legends, House of Blues, Rosa’s Lounge en meer. Al gauw speelde hij een indrukwekkende 250 tot 300 shows per jaar en kreeg hij gelegenheid te openen voor grootmeesters als B.B. King, Buddy Guy en begon hij wereldwijd te toeren in Zuid-Amerika en Europa.

In 2009 bracht hij zijn eerste soloalbum uit genaamd ‘Livin’ It’, welke zeer goed werd ontvangen door het publiek en de pers. Die plaat opende verdere deuren naar I Am Who I Am, It Is What It Is en By Myself.

King’s carrière ging verder. In 2015 werd hij gecontracteerd bij één van de meest spraakmakende blues en jazz platenmaatschappijen in de wereld, Delmark Records in Chicago. Hier nam hij in 2016 het album TRUTH op, die bereikte #1 bij de Roots Music Report – Contamporary Blues Chart en #5 hij de Living Blues Chart en kreeg lovende recensies wereldwijd. Hij werd zelfs uitgenodigd voor het Montreal Jazz Festiavl, Chicago Blues Festival, King Biscuit Festival in Helena, Arkansas en meer.

King werd in 2017 genomineerd voor een Blues Music Award in de categorie ‘Best Emerging Artist Album’. Zijn carrière zit nog altijd in de lift en King is nog altijd relevant!King wordt zaterdag 1 februari begeleid door een team muzikale klasbakken die de top van Europa vormen; één ervan zag u al eens eerder bij ons in de Haarlemse Blues Club, als drummer van Kirk Fletcher. Nu drumt Fabrice Bessouat achter Guy King en neemt hij ook bassist Kris Jefferson en Cédric le Goff mee op toetsen.

  • Locatie: Circus Hakim, Korte Verspronckweg 7-9, 2023 BS Haarlem
  • De deuren openen om 20:30 en om 21:00 is het showtime.
  • Parkeren kan gratis voor de deur.

Reacties