Stichtingen slaan handen ineen om Droomdagen te organiseren voor gezinnen met doodzieke ouder

Foto: Stichting Opkikker

Gisteren is in vakantiepark De Eemhof het samenwerkingscontract ondertekent tussen Stichting Droomdag  en Stichting Opkikker. Stichting Opkikker gaat de jarenlange ervaring in het organiseren van Opkikkerdagen (sinds 1995) voor gezinnen met een ziek kind inzetten om Stichting Droomdag te helpen bij hun doel: mooie herinneringen creëren voor gezinnen waarvan een ouder levensbedreigend ziek is.

En aangezien belevingen centraal staan bij beide stichtingen, was het ook gisteren allesbehalve een ‘gewone contractondertekening’.

Gezin uit Stompetoren opgehaald met limousine… het begin van een avontuur.

Centraal bij deze contractondertekening stond een Droomdag voor een gezin uit Stompetoren. Dit gezin heeft in juni 2019 een Droomdag gehad, omdat hun partner en vader Vincent leed aan ALS. Vincent is een aantal maanden later overleden. Zijn vrouw en drie kinderen vertegenwoordigden afgelopen zaterdag Stichting Droomdag.

Kinderen met politie succesvol op jacht naar de dief die er met het koffertje met het contract vandoor was gegaan

Om 12:30 uur kwamen zij aan op het park om ‘het contract te brengen’ in limousine mét politiebegeleiding. Eenmaal aangekomen op het park, bleek de koffer uit de limousine te zijn verdwenen. De kinderen werd gevraagd – als echte politieagenten – te helpen om de boef te zoeken die deze koffer had gestolen. Dat alles terwijl de directie van Stichting Opkikker en Stichting Droomdag (Ruud en Anneke) al in het paleis klaar zaten om te tekenen!

Koffertje mét contract weer terug

Gelukkig waren de politie en de kinderen de boef te slim af en wisten ze het contract nog op tijd bij Ruud en Anneke te brengen, die in het kasteel al klaar zaten om te tekenen.

Een gezamenlijke toast op de goede afloop en op de nieuwe samenwerking van de twee stichtingen

Kijk voor meer informatie op de websites van Stichting Opkikker en Stichting Droomdag

Reacties