Veiliger fietspad op Rustenburgerlaan ten koste van parkeerplaatsen en bomen

Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEM – Fietsers kunnen straks veiliger over de Rustenburgerlaan in Haarlem. Als de plannen van de gemeente doorgaan, fietsen ze straks achter de bushaltes langs.

(bron: NH Nieuws)

Nu loopt het fietspad tussen de weg en de halte door. Dat is volgens de gemeente en de buurt onveilig, en daarom wordt dat straks anders. Alleen, voor dat veiligere fietspad leveren de omwonenden straks wel negen parkeerplaatsen in. Ook moeten vier bomen sneuvelen. Daar worden wel vier nieuwe voor terug geplant.

Officieel is er sprake van een startnotitie en gaat bijvoorbeeld een raadscommissie zich hier nog over buigen. Ook omwonenden worden bij de plannen betrokken. Die hebben bij de gemeente aangegeven dat fietsers nu onveilig over straat gaan. Afslaande bussen vormen een voortdurend gevaar.

Voorafgaand aan de herinrichting van de doorgaande straat pakt de gemeente een andere klacht van de omwonenden aan: trillingsoverlast. In het voorjaar neemt Haarlem structurele maatregelen tegen trillingen op de plek waar de bussen stoppen.

De halteplaatsen worden ook langer waardoor twee bussen er achter elkaar kunnen staan. Dan staan deze niet half op de weg. Dat levert onveilige situaties op.

Reacties