Magnus Carlsen op jacht naar 8e Tata-titel; derde overwinning op rij

Foto: Wim Meijer Fotografie

Noorse wereldkampioen had trage start maar met inmiddels drie overwinningen op rij lijkt hij de grote bedreiging voor Fabiano Caruana die op kop gaat met een half punt voorsprong op ‘Super Magnus’.

Met nog drie partijen te gaan is de Amerikaanse schaker Fabiano Caruana de man met de beste papieren voor de eindoverwinning van de 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament. Caruana heeft nog een half punt voorsprong op Carlsen.

Fabiano Caruana verstevigde vandaag zijn koppositie ten opzichte van enkele achtervolgers door te winnen van de jonge Iraniër Alireza Firouzja. Carlsen won van de Wit-Rus Vladislav Kovalev.

Koploper Fabiano Caruana

Neerlands Hoop is op dit moment helemaal gevestigd op de 20-jarige Jorden van Foreest. Vandaag speelde hij remise tegen de Pool Jan-Krzysztof Duda. Daarmee staat hij op de gedeelde derde en vierde plaats samen met  Wesley So, op een half punt van Magnus Carlsen en op 1 punt van Fabiano Caruana. Anish Giri staat op een gedeelde 7e en 8e plaats met 5 punten.

Vrijdag, zaterdag en zondag worden de laatste drie rondes afgewerkt in Wijk aan Zee. Op de laatste dag spelen de Nederlanders tegen elkaar.

Reacties