Gemeente Haarlem biedt bouwkavel gebouw Koningstein te koop aan voor herontwikkeling

Aan het Zuider Buiten Spaarne 22 wordt het gebouw Koningstein momenteel gesloopt en het perceel is eind maart 2020 bouwrijp. Op deze plek kunnen maximaal 18 woningen worden gebouwd, waaronder enkele herenhuizen.

(foto’s: Ton van Steijn)

De gemeente is op zoek naar een ontwikkelaar voor het 1.724m² grote perceel waarop maximaal 18 woningen, waarvan 14 grondgebonden koopwoningen en 4 lage middeldure koopwoningen moeten worden gerealiseerd. Parkeren moet half verdiept ondergronds opgelost worden.

Alle woningen zijn bestemd voor zelfbewoning door maximaal één huishouden. Voor de 4 lage middeldure koopwoningen zijn nadere eisen gesteld die in de projectinformatie op TenderNed zijn geformuleerd. Het bouwplan moet gerealiseerd worden binnen het vastgestelde bestemmingplan en voldoen aan het beeldkwaliteitsplan.

Op 4 maart 2020 sluit de mogelijkheid om een aanbieding te doen. De selectie vindt in eerste instantie plaats op prijs en duurzaamheid. Elke aanbieder is verplicht om een plan bij te voegen dat voldoet aan het beeldkwaliteitsplan.

Reageren
Geïnteresseerde marktpartijen vinden meer informatie over en kunnen reageren op het project via de website van TenderNed of via de verkopend makelaar Bedrijfslocatie.NL.

Op de hoogte blijven van verkoop en verhuur?
Wilt u op de hoogte blijven van toekomstige ontwikkellocaties van de gemeente Haarlem. Meld u dan aan voor de nieuwsalert per e-mail en kruis aan Verkoop (on)roerende goederen.

Reacties