Strandpaviljoenhouders leggen fundament voor bijzonder strand- en raceseizoen

Foto: Jaap Koper

Gisteren is onder winderige omstandigheden het nieuwe strandseizoen weer gestart voor de Zandvoortse strandpaviljoenhouders die een tijdelijk paviljoen hebben van februari tot en met oktober. De paviljoenhouders die vandaag zijn begonnen, hebben een aantal containers neergezet om de wind te breken.

(foto’s: Jaap Koper)

Bezienswaardigheid
Voor een aantal Zandvoorters blijft het elke keer een bezienswaardigheid als 1 februari aanbreekt. Het is de dag dat de seizoenshouders van een strandpaviljoen weer naar buiten mogen, al zijn ook een aantal geweest die deze dag voorbij hebben laten gaan, vanwege de harde wind uit zee.

Bij Buddha Beach zijn ze al begonnen met de vloer te leggen

Zand
De afgelopen dagen is het nodige zand alweer verschoven op het strand door het grondbedrijf van de gebroeders Paap, zodat de paviljoenhouders het grondwerk kunnen verrichten. Februari is de maand van het opbouwen en ondanks dat de meesten opbouwen, zullen de eerste paviljoens eind deze maand al weer staan.

Een van de containers op weg naar hun eindbestemming

Formule 1
Dit strandseizoen is voor het eerst iets anders dan alle voorgaande jaren, omdat na 35 jaar ook de Formule 1 weer terugkomt op het Circuit Zandvoort. De racepiste ligt niet zo gek ver van het strand en dat werpt de schaduw alweer vooruit op het komende seizoen aan het strand.

Voorbereidende werkzaamheden op het strand bij paviljoen Skyline

Positief
Dave Paardekooper van Buddha Beach is in ieder geval positief over de komst van de koningsklasse naar het Zandvoortse circuit. Paardekooper verwacht niet dat tijdens het weekend veel mensen naar het strand komen vanwege de Dutch Grand Prix. In de avond van het eerste weekend in mei, zullen volgens Paardekooper de strandpaviljoenhouders best nog wel het nodige te doen hebben, want er zullen best wat mensen in het dorp zijn.

‘Goed voor Zandvoort’
,,Ik denk wel dat het goed is voor Zandvoort. Het zet Zandvoort op de kaart”, zegt Paardekooper over de terugkeer van de Formule 1. Met deze woorden sluit de paviljoenhouder aan op de woorden van Lana Lemmens die namens Zandvoort Marketing in het Haarlems Dagblad laat optekenen dat Zandvoort vooral na de Formule 1 de kansen moet gaan pakken. Paardekooper onderschrijft dat. ,,Het is goed voor het toerisme”, zegt hij.

Geslaagd
Of het ook een geslaagd seizoen gaat worden hangt van een aantal zaken af. Het seizoen is volgens Paardekooper geslaagd als de mensen blij zijn en dat je als paviljoenhouder lekker hebt gewerkt.

Ook bij Meijer aan Zee wordt de vloer gelegd

Reacties