Benefietfilm Shoplifters in Filmschuur Haarlem

Op zondag 9 februari organiseert Filmschuur Haarlem een benefiet-filmvoorstelling. Vanaf 10.30 kan men kijken naar de film Shoplifters van de de Japanse regisseur Hirokazu Kore-da, winnaar van de Gouden Palm in 2018. De film wordt ingeleid door journalist Judith Stalpers.

In Shoplifters wordt een door haar moeder verwaarloosd meisje opgenomen door een armoedig maar warm gezin, waarvan de vader zijn kinderen inzet als hulpjes bij winkeldiefstal. Niets is wat het lijkt in de film…

De film wordt ingeleid door journalist Judith Stalpers. Sinds haar 20-jarig verblijf in Japan schrijft ze voor diverse Nederlandse media. Ook leidt ze voor Historisch Nieuwsblad reizen naar Japan met als thema ín de voetsporen van de VOC’. Onlangs verscheen het boek Japan in 101 vragen dat ze samen met Florian Coulmas heeft geschreven. Het boek is na de film te koop in de lobby van de Filmschuur.

Napraten bij lunch met Japanse twist
Na afloop van de film is het mogelijk om nog even gezellig na te praten onder het genot van een lunch met een Japanse twist in het café van de Filmschuur.

  • Kaarten voor de film en de aansluitende lunch kunt u bestellen in onze webshop of op 06-11950958.
  • Datum en tijd: 9 februari om 11 uur (inloop 10.30 uur, lunch om 14.00 uur)
  • Adres: Filmschuur Haarlem, Lange Begijnestraat 9, 2011 HH  Haarlem
  • Toegang: € 29,50 met lunch, € 22,00 zonder lunch

Goede doelen
Met je bezoek aan de film steun je onze goede doelen van dit jaar: het Ending Child Marriage-project van Zonta International/UNICEF en het MAMA POWER ‘Play to Learn’-project, een groot project van Kinderfonds MAMAS in Zuid-Afrika. Lokale MAMAS geven training aan minder ervaren MAMAS om een goede invulling te geven aan onderwijs, zorg en begeleiding van kinderen en in het bijzonder aan het ‘spelenderwijs leren’.

Reacties