Tributeconcert RipLive: muzikaal eerbetoon aan overleden artiesten in Patronaat Haarlem

Foto: Hans van Leuven

Op vrijdag 13 maart vormt de grote zaal van het Haarlemse Patronaat het podium voor het Tributeconcert RipLive, een grote hommages aan overleden artiesten met onder andere Freek de Jonge, Lucretia van der Vloot, Bob Fosko en Monique Klemann

De vierde editie van het Tributeconcert RipLive, het jaarlijkse eerbetoon aan overleden artiesten, belooft een memorabele avond te worden. Het concert, dat bekend staat om haar kwalitatieve en eigenwijze programma, overtreft zichzelf dit jaar met een sterke line-up. Freek de Jonge, Lucretia van der Vloot en Bob Fosko zijn de laatst bevestigde namen in de indrukwekkende lijst.

Freek de Jonge (foto: Hans van Leuven)

Tributeconcert RipLive is sinds het ontstaan in 2017 een van de grootste hommages aan overleden artiesten. Elk jaar is er een afwisselende setlijst van nummers die in het geheugen gegrift zijn. De komende editie komen er weer veel bekende nummers en artiesten voorbij. Nummers van onder andere The Prodigy (Keith Flint), Talk Talk (Mark Hollis), The Monkees (Peter Tork), Earth & Fire (oprichter Gerard Koerts) en vele anderen passeren de revue. Ook Nederlandse overleden helden komen voorbij.

Xander Hubrecht (foto: Hans van Leuven)

Line-up
Op 13 maart vormt de grote zaal van het Haarlemse Patronaat het podium waar de nalatenschap van de sterren nog eenmaal zal schitteren. Naast Freek, Bob en Lucretia bestaat de indrukwekkende lijst uit Monique Klemann (Lois Lane), Beatrice van der Poel (Beeswamp), Jeroen den Hengst en Kevin More. Ook zijn er lokale helden als E1 TEN (voormalig Gotcha!), Leonard Domhof (Bouncers) Xander Hubrecht (VanVelzen), Rom Helweg, Jaco van der Steen, Stephan van de Kimmenade, PP Fischer, Arnd Broeke en Bert Heemskerk.

Stephan van de Kimmenade – Fotografie Arjan Boes

Strakke begeleidingsband
De strakke band die de artiesten begeleid, de zogenoemde RipLiveBand, bestaat uit Arnold Smits (Gotcha!/Raggende Manne), Thijs Vermeulen (Sjako), Paul van Schaik (Family/Alain Clark), Xander Treffers, Mindel Koning (zang) en Bart van der Poel (Sellfish). Violiste Maria Eldering en blazersmuzikanten Rodney Calis en Erwin Benjamins sluiten bij een aantal nummers aan. De backingvocals worden gedaan door de Ripgirls (Marieke Terol – Hegger, Lisa Cobelens en Muriel van Dijk). De presentatie ligt in de handen van de bedenkers van het concert, Hans Goes en Alain Timmers.

Arnold Smits en PP Fischer (foto: Hans van Leuven)

Kaartverkoop
Tributeconcert RipLive 2019 – het grootste eerbetoon van Nederland op 13 maart 2020 in Patronaat, Zijlsingel 2 te Haarlem. Zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur. Kaarten via www.patronaat.nl

Reacties