Spaarne Gasthuis verkoopt ziekenhuis in Heemstede

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het Spaarne Gasthuis zet de dependance in Heemstede in de verkoop. Het ziekenhuis heeft genoeg aan de vloeroppervlakte op andere locaties en ‘Heemstede’ is overbodig geworden.

Er zijn nu nog een paar poliklinieken van het Spaarne Gasthuis aan de Händellaan in Heemstede in bedrijf. “Er komen steeds minder patiënten in Heemstede omdat steeds meer poliklinieken naar andere locaties gaan. De operatiekamers gebruiken we allang niet meer. De locatie Heemstede is voor ons niet meer rendabel”, zegt woordvoerster Angelique Beerenhout. De enkele poliklinieken van het Spaarne Gasthuis die nu nog aanwezig zijn, verhuizen in april 2020 naar de locaties Haarlem-Zuid, Haarlem-Noord en Hoofddorp van het Spaarne Gasthuis.Goed te bereiken
Het Spaarne Gasthuis denkt niet dat Heemstedenaren zijn benadeeld door sluiting van de dependance. De gemeente wil graag dat het ziekenhuis blijft. Heemstede ligt midden tussen de twee nieuwe hoofdlocaties. “De locaties in Haarlem-Zuid en Hoofddorp zijn vanuit Heemstede goed te bereiken. Veel patiënten uit Heemstede gaan al naar die ziekenhuizen”, zegt Beerenhout.

Huurcontracten
In de loop van dit jaar gaat het pand in de verkoop. De huidige huurders hoeven niet te vrezen voor hun plek. De nieuwe eigenaar neemt de huurcontracten over. Het Spaarne Gasthuis hoopt dat de gemeente Heemstede meewerkt aan het aanpassen van de bestemming zodat aan de Händellaan ook (zorg)woningen mogelijk zijn. De toekomstige eigenaar, meldt het ziekenhuis,  zal zelf passende plannen voor de toekomst van het gebouw maken, met de eventueel benodigde goedkeuring van de gemeente Heemstede.

Reacties