Haarlem, Uw wijk in beeld: Leidsebuurt deel 1 (incl film)

Foto: Charles Duijff

Regelmatig wil de redactie van Haarlem.nieuws.nl aandacht besteden aan een Haarlemse woonwijk. Donderdag 20 februari 2020 startte redacteur Charles Duijff in de Leidsebuurt.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Gelet op de omvang van de meeste woonwijken heb ik ervoor gekozen telkens een deel van de relevante wijk te presenteren. Behalve foto’s is dan ook een filmpje van dat deel te zien. Wat deel 1 van de Leidsebuurt betreft ben ik begonnen in de Westerstraat, vanaf de spoorwegovergang aan de Westergracht en vervolgens tot aan de Brouwersvaart. Vervolgens via de Gasthuislaan weer retour naar de Westergracht. Uiteraard ook de zijstraten vastgelegd. (hieronder de spoorwegovergang op de Westergracht)Kolkstraat BrouwersstraatClercqstraatOranjestraatOlijcanstraat Sterrebosstraat / WesterstraatSterrebosstraatIn de Burgemeester Rampstraat is het beslist geen ramp wanneer je bij toeval enkele vriendelijke mensen ontmoet. De mijnheer met snor liet me daar even binnen in zijn domein en toonde zijn twee oldtimers Aangekomen op de Brouwersvaart Zie ook filmpje hieronder

 Westerstraat GasthuislaanGasthuislaan / Brouwersplein BrouwerspleinOost Indiestraat Van Loostraat De ‘TIJGER’ van de Gasthuislaan, heerlijk voor het raam….

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen