Einde van de winterslaap

Foto: Jussaru Nunes Pareira de Souza, aangeleverd

Einde van de winterslaap is een kunstexpositie in Galerie Bloemendaal van 29 februari tot 29 maart 2020. Deze expositie omvat fotografie, beelden, keramiek, sieraden, schilderijen, tekeningen, meubelontwerpen en conceptuele kunst.

Galerie Bloemendaal is gevestigd aan de Bloemendaalseweg 46 in Bloemendaal. De opening van deze expositie vindt plaats op zaterdag 29 februari om 16.00 uur.  Overige openingstijden: do. vr. za. 14.00 -17.00 uur en op afspraak

kunstenaars:

Jussara Nunes Pereira de Souza, fotograaf

Haar passie voor reizen en fotograferen combineert ze met haar werk op het gebied van culturele diversiteit. Uiteenlopende mensen en plaatsen beeldt ze vaak uit met hun reflectie in spiegels, glas of water. Voor deze tentoonstelling laat ze een serie stillevens zien.

Joanne Luijmes:

Zij creëert conceptuele kunst.

‘De Aprilboom –Oktoberboom en de fascinatie voor tussentijd.

‘De boom die ik vanuit mijn raam zie. De natuur bepaalt de kleuren, de computer vertaalt ze, ik vang de kleuren van de tussentijd. Ik fotografeer en teken de boom en noteer de tijd’

Fritska van Dorsten:

Zij is beeldhouwster. Haar beelden zijn van marmer, afkomstig uit Italië, Portugal en Griekenland. Ze nodigen de kijker uit om goed te kijken en te ontdekken wat het beeld te zeggen heeft.

Joke Hoogendoorn:

Zij werkt onder de naam JoJaMa. Zij reist regelmatig naar China om zoetwaterparels en edelstenen te kopen. Ze maakt zowel ingetogen als uitbundige sieraden. De persoonlijke wensen zijn altijd bespreekbaar.

Corien de Mare,

Is keramist, maakt vazen en schalen van fijne klei, meestal handgevormd, die ze op verschillende manieren stookt. Ook laat ze figuratieve beelden van keramiek en brons zien.

Marion van Harreveld,

Is schilder en creëert ruimtelijk werk. Zij wordt voor haar schilderijen en ruimtelijk werk geïnspireerd door natuur en reizen en haar nieuwsgierigheid naar nieuwe vormen.

Floor de Bruyn Kops: 

Zij is schilder en toont een serie muziekschilderijen en tekeningen. In één van de werken torent als een enorme vogel boven het orkest de dirigent, Reinbert de Leeuw, uit. Een aantal werken laten de muziek van een componist zien.

Bob Wielaard:

‘Dansende tafeltjes en krukjes’

Ada van Wonderen:

‘Drie beelden in steen’ 

Bezoek ook de website Kunstgalerie Bloemendaal

 

 

 

 

Reacties