Pelgrimskerk Haarlem: Tentoonstelling en beurs

Foto: Charles Duijff

De tentoonstelling ‘Zuidwest, wonen en werken langs de lijn’ vertelt het verhaal van de wijk Zuidwest in Haarlem en heeft vorig jaar als onderdeel van de serie Wijk te Kijk gehangen in het ABC Architectuurcentrum.

Sinds 24 februari is deze tentoonstelling te zien in de wijk zelf. Het vertelt over de toekomstplannen, de recente toevoegingen en de historie van de wijk Zuidwest. In de wijk staat ontzettend veel op stapel, de gehele zone rond het spoor zal (her)ontwikkeld worden tot een nieuw woon- en werkgebied. In het kader van die ontwikkelingen zijn gemeente, ontwikkelaars en stadmakers bezig met de manier waarop de nieuwe spoorzone het best ingevuld kan worden. Daarbij is het belangrijk om ook de geschiedenis van de wijk in ogenschouw te nemen en als startpunt te gebruiken voor de nieuwe ontwikkelingen. Vanaf 24 februari tot 21 maart is de tentoonstelling te zien in de Pelgrimkerk, Stephensonstraat 1.  Openingstijden zijn: ma t/m vrij 10:00 – 16:00, maandag & woensdag 19:30 – 21:30 en zaterdag 11:00 – 16:00.

Naast deze tentoonstelling wordt op 28 maart 2020 ook een kleding- schoenen, en boekenbeurs georganiseerd. Hieronder treft u een link naar de website, waarop relevante informatie

Save the date: 28 maart kleding-, schoenen-, en boekenbeurs

Hieronder de Pelgrimkerk aan de binnenkant

Reacties