Haarlem: Schalkwijk Cultuurwijk!

Foto: Charles Duijff

In Schalkwijk wonen zo’n 33.000 mensen. Heeft deze wijk in Haarlem ook voldoende cultureel aanbod en voorzieningen?

Op dinsdag 3 maart van 16.00 uur tot 19.00 uur vindt er een Inspiratie- & netwerksessie voor cultuur in Schalkwijk plaats in de Mgr. Huibersschool/ Wijzer, Vilniusstraat 2, in Haarlem Schalkwijk. Met professionals en initiatiefnemers wordt er nagedacht over de culturele droom van Schalkwijk.

In Schalkwijk gebeurt er van alles op cultureel gebied. Op scholen, in wijkcentra, woonzorgcentra, het winkelcentrum etc. Verschillende organisaties en bewoners die van Schalkwijk een cultuurwijk willen maken komen bij elkaar op dinsdag 3 maart. De bijeenkomst is een initiatief vanuit cultuurcoach Vincent Lamers (Hart) en cultuurmakelaar Arianne den Haan (Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Wereldmuziekschool en SCAS).

De bijeenkomst gaat van start met een plenair gedeelte en daarna gaan de aanwezigen uiteen in twee sessierondes. In verschillende sessies worden culturele onderwerpen besproken. Hoe kom je aan geld voor jouw culturele initiatief en hoe vind je vervolgens vrijwilligers die hieraan willen meewerken? Ook wordt er nagedacht  over hoe je een mooie verbinding kan maken tussen jong en oud en hoe je wijkgericht kunt werken. De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel waar met alle aanwezigen wordt doorgepraat over hoe Schalkwijk nog mooier kan worden.

Aanmelden voor de bijeenkomst is niet meer mogelijk. Mocht je een cultureel idee voor Schalkwijk hebben en hierin ondersteuning zoeken neem dan contact op met Vincent Lamers (voor binnenschools en buitenschools aanbod voor kinderen in Schalkwijk) via [email protected] ofwel Arianne den Haan (voor cultuur in Schalkwijk voor alle doelgroepen) via [email protected]

Reacties