F1-teams van Noordwijk naar Zandvoort zonder dat een (zee)hond er iets van merkt

Foto: Pixabay/Wikipedia

F1-teams maken toch geen gebruik van de ontheffing om over het strand van Noordwijk naar het circuit in Zandvoort te rijden. Dat meldt mediapartner NH Nieuws op basis van informatie van The Spots Events, die de autoritten zou verzorgen.

(bron: NH Nieuws)

De ontheffing die zowel de gemeente Noordwijk als Zandvoort verleende om over het strand en door het rustgebied Noordvoort tussen beide badplaatsen te rijden, veroorzaakte veel commotie. Twee petities werden meer dan 50.000 keer ondertekend.

Drie raceteams, waaronder die van Max Verstappen, verblijven tijdens de F1 in Zandvoort in hotels in de buurbadplaats Noordwijk. Om files te vermijden zouden 10 elektrische wagen de coureurs en teamleden over het strand vervoeren, door het rustgebied Noordvoort. Dat rustgebied voor volgens en zeehonden was nog geen jaar geleden feestelijke geopend.

Nancy Wesselsz van The Spot Events laat NH Nieuws via de mail weten “dat wij besloten hebben in geen geval over het strand te gaan, maar de weg te gebruiken”.  Wesselsz zegt dat de ontheffing in oktober vorig jaar al is aangevraagd, toen er nog niet zoveel bekend was over het volledige mobiliteitsplan van de Dutch Grand Prix. Nu daar meer over bekend is, is de route over het strand niet langer noodzakelijk.

“De ontheffing was uitsluitend bedoeld als noodplan in geval het bijvoorbeeld niet mogelijks is om te vliegen”, aldus de verklaring van Wesselsz.

Reacties