PolderGoud Festival verhuist naar de Oostpoort!

Foto: Felice Hofhuizen - aangeleverd

“Duurzaam ééndaags feest met live muziek pakt door in 2020, op een andere datum én op een nieuwe locatie!”

The word is out! Na 2 mooie edities op het ‘Onder De Toren’ terrein in Haarlem zal PolderGoud 2020 gevierd worden op een nieuwe locatie enkele honderden meters verderop. Ook zal het niet in het eerste weekend van september plaatsvinden, maar aan het eind van de lente, op zaterdag 6 juni.

PolderGoud 2020
Iedereen die Haarlem met de auto of trein aan de Oost- kant binnen komt, betreedt een stuk Haarlem in ontwikkeling; De Oostpoort. Op zaterdag 6 juni zal bij deze entree van de stad ‘PolderGoud 2020’ plaatsvinden. Een uitdagend ééndaags festival met live muziek, goed eten en verrassende programmering. Op het terrein tegenover Haarlems nieuwste hotspot ‘Tenminste Houtbaar’, tussen het spoor en de IKEA.

Duurzaamheid
Het festival behoudt net als bij voorgaande edities zijn duurzame en circulaire insteek. Wat dat betreft een mooie match met de nieuwe gastheer, want de horecazaak van ‘Tenminste Houtbaar’ is in zijn geheel met gerecycled hout gebouwd. Eerder werkte de festivalorganisatie al uitsluitend samen met Haarlemse partijen om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Daarnaast werd o.a. alles gedraaid op groene stroom, was het eten vegetarisch, werd het bier om de hoek gebrouwen, dronk men uit hardcups en werden bezoekers aangespoord om met de fiets of het OV te komen. Deze positieve lijn zal in 2020 worden doorgetrokken.

Foto: Felice Hofhuizen – aangeleverd

Programmering
Afgelopen edities gaven artiesten als Donnie, Indian Askin, Mozes and the Firstborn, De Likt en Lövestad spetterende shows, maar werd er ook een podium geboden aan Haarlemse acts. Naast deze gebalanceerde muzikale programmering, vol rock ‘n roll, pop en dance, wil het festival zich komende jaren op gebied van creatieve invulling blijven ontwikkelen, om de bezoekers te blijven verrassen. Zo zullen er verschillende interactieve, theater en food- belevenissen op het terrein te vinden zijn en zullen meerdere lokale partijen ingeschakeld worden voor randprogramma!

Met een nieuwe datum en een verse locatie is ‘PolderGoud 2020’ klaar om te laten zien dat de Haarlemse Waarderpolder een plek is waar hard werken hand in hand gaat met goede muziek, ontspanning en cultuur!

Foto: Peter van Heun (aangeleverd)

Informatie
‘PolderGoud 2020’ is een ééndaags festival in de Waarderpolder met live muziek, food & drinks, verrassende creatieve elementen en een duurzame insteek.

  • Datum: Zaterdag 6 Juni 2020
  • Locatie: Woudplein 4, 2031 CZ  Haarlem
  • Tijd: 13:00 uur  –  23:00 uur
  • Bereikbaarheid: met de fiets op 15 minuten vanaf Haarlem centrum / met de trein naar Station Haarlem- Spaarnwoude (1 min. Lopen)
  • Website: www.poldergoudfestival.nl.

Reacties