900 zonnepanelen op dak Mendelcollege Haarlem 

Overeenstemming op het dak
Overeenstemming op het dak
Foto: Kennemer Kracht

Maandag 2 maart jl. ondertekent energiecoöperatie Kennemer Kracht een intentieovereenkomst met het Mendelcollege voor het plaatsen van ruim 900  zonnepanelen. Het dak heeft de potentie om groene stroom te leveren aan circa 170 deelnemende huishoudens in de directe omgeving.

Het duurzame project is een gezamenlijk initiatief van bewonersgroep De Zonneplaneet en bewoners uit de aangrenzende woonwijk De Krim.

Al geruime tijd is er contact tussen de Stichting Kennemer Energie en het Mendelcollege over het ontwikkelen van een zonnestroomdak. Het platte dak van de school is dankzij het flinke formaat ruim genoeg voor het plaatsen van een groot aantal zonnepanelen.

Postcoderoosregeling
Net als bij soortgelijke projecten in de buurt (Nova College Zijlweg en de sporthal van Omnivereniging Onze Gezellen) kunnen bewoners in de omliggende buurten participeren in deze zonnestroominstallatie via de zogenaamde Postcoderoosregeling. Deelnemers wekken daarmee duurzame stroom op die via de eigen energierekening wordt verrekend. Daarmee wordt een interessant rendement behaald en kan men op een laagdrempelige manier een bijdrage leveren aan de opwekking van lokale groene stroom. Stichting Kennemer Energie en Kennemer Kracht zijn speciaal opgericht om buurtinitiatieven bij de start van dergelijke projecten te ondersteunen en om het beheer op langere termijn te verzorgen.

Ondertekening van de intentieovereenkomst (foto: Kennemer Kracht)

Rector-bestuurder Jan-Mattijs Heinemeijer van het Mendelcollege: “Wij zijn blij dat wij als school een flinke bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie. Uiteraard betrekken we ouders van onze leerlingen, de leerlingen en buurtbewoners graag bij dit project.”

Met deze intentieovereenkomst gaat de fase van onderzoek en planning van start. Daarna zullen buurtbewoners benaderd worden voor deelname. De verwachting is dat de installatie in de tweede helft van dit jaar duurzame elektriciteit produceert.

Meer informatie op: www.zonneplaneet.nl, www.kennemerkracht.nl en www.kennemerenergie.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen