Zuidwestival als kick-off ontwikkelingen Spoorzone Haarlem Zuidwest

Haarlem Hoog letterlijk hoogtepunt van spoorzone Haarlem Zuidwest
Foto: Wim Meijer Fotografie

Op zaterdag 7 maart is er in Haarlem Zuidwest het Zuidwestival, de kick-off van de ontwikkelingen rondom de spoorzone die de komende jaren op stapel staan in de ontwikkelzone Zuidwest. Zo’n twintig buurtbewoners stellen hun huiskamer open om hun passies en interesses te delen met de buurt.

In de wijk staat ontzettend veel te gebeuren. De hele zone rond het spoor verandert de komende jaren in een nieuw woon- en werkgebied.

De Ontwikkelcombinatie Spoorzone West, een samenwerking van HBB Groep en Hoorne Vastgoed, is al plannen aan het maken om te ontwikkelen. De gemeente, Urban Sync (namens de ontwikkelcombinatie) en de StadmakersCoöperatie werken samen om ervoor te zorgen dat er niet alleen stenen komen maar ook nieuwe plekken waar mensen samenkomen en waar gezamenlijk nieuwe activiteiten georganiseerd worden. De bewoners en ondernemers van Zuidwest zijn hierin belangrijke samenwerkingspartners. Het is immers hun thuis.

Het Zuidwestival is een evenement om de start van de ontwikkeling te markeren maar ook om te laten zien hoeveel moois er in de wijk al is en hoe we de wijk samen kunnen vormgeven. Betrokken partijen stellen zichzelf voor aan de wijk en vertellen wie welke rol heeft en wat bewoners kunnen verwachten en bijdragen. Dit gebeurt tijdens de centrale kick-off op het hoofdpodium in de Pelgrimkerk om 14.00 uur. Daarna gaat het festival van start en zijn er activiteiten voor en door bewoners door de hele wijk heen. Afsluitend is er een dansje, hapje en drankje ter hoogte van Stephensonstraat 20.

Kom vooral langs op 7 maart, om muziek te luisteren, voor een poppentheater, om je buren te leren kennen én je te laten informeren over wat de toekomst brengen zal in de wijk. Deze dag wordt een voorbeeld voor de wijze waarop bewoners, ondernemers en liefhebbers van Zuidwest op een andere manier kunnen samenwerken aan de toekomstige wijk. Het Zuidwestival is hèt startsein voor een bijzondere samenwerking.

Het Zuidwestival wordt mede mogelijk gemaakt door Ontwikkelcombinatie Spoorzone West, gemeente Haarlem, Stadmakers van Haarlem, Wijkraad Klein Zuid West Haarlem, StadmakersCoöperatie en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie NL.

Reacties