Burgemeester Wienen ontvangt nieuwe Boekenbon en schenkt de bon aan goed doel

Foto: Charles Duijff

Aan de vooravond van de 85e nationale Boekenweek en natuurlijk het beroemde Boekenbal, nam de Haarlemse burgemeester Jos Wienen bij boekhandel de Vries Van Stockum aan de Gedempte Oude Gracht de nieuwe Boekenbon in ontvangst. Niet om hem zelf te houden zou snel blijken.

Tekst en foto’s Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Deze donatie aan de burgervader was het startschot voor de herlancering van de Boekenbon. Daan van der Valk, manager van de boekhandel en organisator van deze bijeenkomst vertelde de aanwezigen o.a. over een brutale diefstal van boekenbonnen bij boekhandel de Vries in de jaren 90. De gestolen bonnen vertegenwoordigden toen in feite contant geld en de daarop vermelde nummers werden door heel Nederland verspreid om zo de bonnen te kunnen traceren. De nieuwe Boekenbon anno 2020 is duurzamer: hij is niet langer van plastic, maar van papier. (hieronder neemt burgemeester Wienen de boekenbon in ontvangst)Vervolgens werd de bon ter waarde van 250 euro door burgemeester Wienen geschonken aan mevrouw drs. Linda Wegman (L), directeur van het Vrijwilligerscentrum (VWC) Linda Wegman was zichtbaar blij met de bon en heeft daarvoor een passende bestemming. Winkelmanager Daan van der Valk: “Het lezen van boeken is een verrijking voor je leven. Een boek kan deuren openen naar kennis en verhalen over onze wereld, of een nooduitgang zijn naar een ander universum. Met een Boekenbon geef je iemand de sleutel.”  Hieronder Daan van der Valk (R) aan het woord… Anne Schroën, directeur/bestuurder Nederlandse Boekenbon B.V.: “Met een Boekenbon geef je iemand de keuze uit het brede aanbod van de Nederlandse boekhandel. En als je niet kunt kiezen, krijg je er advies en inspiratie bij van de plaatselijke boekverkoper.” Naast de algemene en volledig opgefriste Boekenbon krijgen meer dan 100 boekhandels een Boekenbon in hun eigen huisstijl (maar wel gewoon inwisselbaar bij elke deelnemende boekhandel in Nederland). Ook boekhandel De Vries van Stockum, organisator van deze bijeenkomst, heeft een gepersonaliseerde Boekenbon. Deze is sinds vrijdag 6 maart verkrijgbaar. Hieronder enkele afbeeldingen van o.a. het warme interieur van boekhandel De Vries Van Stockum en de enorme collectie boeken Bezoekers aan deze prachtige boekhandel kunnen in zich in alle rust oriënteren waar het gaat om hun keuze van boeken en onder het genot van een kop koffie kan men aan een ruime tafel de lectuur inzien. Keuze uit ruim 30.000 titels, dus ‘nee dat hebben we niet’ komt als reactie weinig voor… Veel boekverkopers in Nederland nodigen in de komende dagen (landelijke of lokale) bestuurders, politici en prominenten uit om een Boekenbon te overhandigen aan iemand die deze goed kan gebruiken, bijvoorbeeld omdat iemand een lees- of taalachterstand heeft.

Over Nederlandse Boekenbon B.V.

De Nederlandse Boekenbon is een non-profit organisatie die diensten verleent aan boekverkopers met het doel om het lezen te bevorderen en de boekverkoop te stimuleren. Dat doen wij al sinds 1934 met de Boekenbon, een waardebon die vooral gebruikt wordt als geschenk. De Boekenbon beschikt met het ECI-certificaat over de hoogste beveiliging als elektronisch geldproduct. De Boekenbon nieuwe stijl wordt verkocht bij ruim 3.000 verkooppunten en kan worden ingewisseld bij de leden van de Koninklijke Boekverkopersbond (ruim 1.000 fysieke en online boekwinkels). Kijk op www.boekenbon.nl.

Over boekhandel De Vries Van Stockum

De Vries Van Stockum is een onafhankelijke boekhandel met winkels in Den Haag en Haarlem. In 2011 heeft het familiebedrijf H. de Vries Boeken de winkels, website en zakelijke markt van Van Stockum Boekverkopers overgenomen waarmee de rijkdom aan kennis en expertise is verdubbeld. Vanaf 2018 dragen ze dezelfde naam: De Vries Van Stockum. Een familiebedrijf, waar alles draait om boeken en boeken alleen….

Reacties