Voorlopig streep door Marathon van Rotterdam

Foto: Wim Meijer Fotografie

De Marathon Rotterdam die op zondag 5 april gehouden zou worden, gaat niet door. Dat is zojuist bekend gemaakt. Er is besloten de hardloopwedstrijd te verplaatsen naar een datum later dit jaar in de hoop dat dan het coronavirus onder controle is.

(bron: AD/NOS)

Ook voor veel hardloopliefhebbers uit de regio’s Kennemerland, IJmond en Haarlemmermeer betekent dit een fikse streep door hun sportieve rekening. Marathonlopers bereiden zich per definitie maandenlang voor om tijdens een specifieke marathon te kunnen ‘pieken’. Uitstel betekent eigenlijk dat ze opnieuw hun training moeten opbouwen naar die nieuwe datum.

Wellicht nog vervelender is het voor de toplopers en -loopsters die zich bij de marathon van Rotterdam hoopten te kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen. Uitstel betekent dat ze een andere voorjaarsmarathon zullen moeten zoeken om hun kwalificatietijd te kunnen realiseren. Maar gezien er sprake is van een pandemie, is het maar de vraag waar elders nog een marathon mag worden gelopen.

Teleurstelling voor lopers en loopsters die maandenlang hebben getraind naar hun ‘piekmoment’ in de Maasstad (foto: Wim Meijer Fotografie)

Ook Utrecht marathon verplaatst
De organisator van de Marathon Rotterdam Golazo Sports heeft besloten om alle evenementen tot en met 19 april te verplaatsen. Gezien de laatste ontwikkelingen rondom de coronacrisis wordt het niet verantwoord geacht om het evenement door te laten gaan. Er werd al weken gespeculeerd of het evenement waar jaarlijks zo’n 50.000 deelnemers op af komen wel doorgang kon vinden. Ook de Utrecht Marathon van zondag 19 april moet op een andere dag worden gehouden.

Wanneer de Marathon van Rotterdam nu zal worden gehouden, is nog niet bekend. ,,Daar moet nog overleg over worden gehouden. Onze prioriteit is nu iedereen op de hoogte te stellen”, zegt Merel Saura van Golazo Sports. ,,De deelnemers, maar ook de vrijwilligers en leveranciers bijvoorbeeld.”

Reacties