Waarschuwing Corona babbeltruc: ‘Handreikende hulp van criminelen’

Foto: Pixabay

Waar inwoners van Nederland solidair zijn met hun medemens, wordt door criminelen kennelijk nu al misbruik gemaakt van de hectische omstandigheden, waarin we nu als samenleving verkeren. Iedereen, maar met name kwetsbare ouderen kunnen daarvan gemakkelijk het slachtoffer worden.

Vele studenten zetten zich inmiddels in om ons te helpen, met name ook waar het gaat om hulp aan onze ouderen. Boodschappen doen is het meest voor de hand liggende voorbeeld. Niets dan hulde voor dat initiatief natuurlijk.

In een bericht van het Nederlands Dagblad las ik dat in Tilburg criminelen daar meteen op hebben ingespeeld. Ze boden ook aan om boodschappen te doen. Vervolgens gingen ze er met de bankpas en pincode vandoor. Ook met contant geld kunnen ze er natuurlijk zo vandoor gaan. Dit kunnen zowel mannen als vrouwen zijn.

U voelt de bui al hangen. 

We kunnen niet vaak genoeg waarschuwen tegen deze walgelijke babbeltrucs. Wees daarom op uw hoede en informeer uw geliefden…

Nogmaals, niets ten nadele van het initiatief dat studenten momenteel tonen om mensen te helpen. Ik hoop dat in de samenleving overtuigende integriteit en vertrouwen kan worden geboden bij die hulp.

 

 

 

Reacties