Hero kindercentra opent centrale noodopvanglocaties in Haarlem

Foto: Pixabay

Hero kindercentra houdt vanaf woensdag 18 maart drie centrale noodopvanglocaties open in Haarlem voor kinderen van ouders die in cruciale beroepsgroepen werken. Bestaande klanten kunnen gebruik maken van deze noodopvang.

Hero kindercentra onderzoekt of het mogelijk is om ook kinderen van ouders die géén klant zijn bij een kinderopvangorganisatie, maar wel werken in de cruciale beroepsgroepen vanaf volgende week ook op te vangen.

Sinds maandag 16 maart zijn alle basisscholen en kinderopvanglocaties in Nederland tot 6 april gesloten. Dit besluit volgt de landelijke maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk in te perken. Om het voor de ouders die in de zogenaamde cruciale beroepen werken mogelijk te maken hun werk uit te voeren is het mogelijk om gebruik te maken van kinderopvang. Hero kindercentra houdt hiervoor drie centrale noodopvanglocaties open. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar worden hier opgevangen. De centrale noodopvanglocaties zijn met het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang de hele dag geopend.

Geen klant bij Hero kindercentra?
Hero kindercentra is de organisatie die sinds 2020 is ontstaan uit de fusie tussen de Haarlemse kinderopvangorganisaties de SKOS en Kinderopvang Haarlem. Op dit moment onderzoekt Hero kindercentra of ook ouders uit de doelgroep die geen klant zijn bij een opvangorganisatie en zelf geen informele opvang kunnen regelen, toch een beroep kunnen doen op de noodopvang. Ouders in aanmerking willen komen voor deze noodopvang kunnen contact opnemen met de afdeling plaatsing via 023-5123920.

Reacties