Ruim 180 radiozenders zenden gelijktijdig één boodschap uit: You’ll Never Walk Alone!

Vanmorgen om 08.45 draaiden ruim 180 radiostations tegelijkertijd het nummer You’ll Never Walk Alone van Gerry and the Pacemakers. Het idee kwam van 3FM-dj Sander Hoogendoorn, die tijdens de coronacrisis nadruk wil leggen op saamhorigheid.

(bron: NU.nl)

Het initiatief ontstond dinsdag toen Hoogendoorn in zijn eigen uitzending belde met Jeroen Kijk in de Vegte van NPO Radio 2, die het idee omarmde. Later volgden andere Nederlandse en buitenlandse radiostations.

De muziekklassieker klon vanmorgen in 27 landen tegelijk, blijkt uit een lijst die 3FM heeft gepubliceerd. Naast Nederland en Curaçao gaat het om Luxemburg, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, België, het Verenigd Koninkrijk, Estland, Bulgarije, Finland, Letland, Slowakije, Roemenië, Georgië, Portugal, Polen, Turkije, Zwitserland, Denemarken, Ierland, Frankrijk, Cyprus, Bosnië en Herzegovina, Noorwegen, Slovenië en Italië.

You’ll Never Walk Alone werd in 1945 door Richard Rodgers en Oscar Hammerstein geschreven voor de musical Carousel. Het nummer werd daarna meerdere malen gecoverd. De versie van Gerry and the Pacemakers uit 1963 is veruit de bekendste versie. Het lied werd destijds vrijwel direct omarmd door Liverpool, de voetbalclub uit de thuisstad van de band.

Later bleek de muziek ook aan te slaan bij andere voetbalsupporters. Zo is het nummer tegenwoordig bijvoorbeeld te horen bij verschillende Nederlandse clubs. Maar ook bij andere sportevenementen is You’ll Never Walk Alone niet meer weg te denken, zoals bij de Rotterdam Marathon, waar ieder jaar Lee Towers vanaf een hoogwerker bij de start de lopers toezingt. Helaas zal dat ook dit jaar niet gebeuren, want ook dat sportevenement is door de coronacrisis afgeblazen.

Reacties