Mooi wandelweekend, maar let op: met de horeca zijn ook de toiletten gesloten

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het belooft een mooi weekend te worden. Weliswaar met temperaturen van hooguit 10 graden aan de frisse kant, maar in ieder geval zonovergoten. En dat nodigt veel mensen uit voor een wandeling door bos of duinen of over het strand. Alleen, maak die wandeling niet te lang, want bijna alle toiletten zijn gesloten en wildplassen is niet gewenst.

Hoewel dit weekend één grote uitnodiging vormt voor een zonnige, doch frisse lentewandeling zal men er rekening mee moeten houden dat het allemaal wat anders is dan normaal. Want ga er maar gerust vanuit dat je niet de enige bent die ‘aan de wandel’ gaat. En dat is toch lastig als we door de coronacrisis met niet te veel mensen bij elkaar moeten komen en tenminste 1,5 afstand van elkaar moeten houden.

En dan is er het probleem van de gesloten horeca. En dat gaat het niet eens om die pannenkoek, die koffie met appelgebak en slagroom of die chocolademelk met rum, maar misschien wel het meest om het feit dat met de horeca, tevens de meeste toiletten zijn gesloten.

Houd er gewoon rekening mee dat je niet de hele dag op het strand kan zijn

Zandvoort Marketing liet gisteren al van zich horen. De laatste dagen werd men er in de badplaats al geconfronteerd met veel wildplassers. Lana Lemmens van Zandvoort Marketing hierover tegen mediapartner NH Nieuws: “We zien nu helaas dat veel mensen gaan wildplassen. Uit hygiënisch oogpunt kan het ook niet dat iedereen bij hotels, en andere openbare punten gaat plassen. Om wildplassen te voorkomen: Houd er gewoon rekening mee dat je niet de hele dag op het strand kan zijn.”

Broedseizoen
Ditzelfde geldt natuurlijk voor bos en duinen. De boswachters riepen afgelopen week ook al om om niet al te massaal de natuurgebieden te bezoeken, dit om de natuur niet te veel te verstoren, vooral omdat we nu in de broedperiode komen van de vogels.

Samengevat: Geniet van het mooie lenteweekend, wandel gerust maar geef elkaar letterlijk de ruimte, en wandel ook niet te lang, zodat je niet in ‘hoge nood’ komt en daarmee de openbare hygiëne verstoort die juist nu zo van levensbelang is.

Reacties