Ook Haarlemse Honkbalweek afgelast door coronacrisis

Foto: Pixabay

HAARLEM – De Honkbalweek Haarlem van komende zomer is afgelast vanwege het coronavirus. “Het bestuur van de HWH is zich bewust van haar verantwoordelijkheid en heeft daarom besloten dat de Honkbalweek Haarlem in 2020 niet door zal gaan”, aldus het bestuur van de Honkbalweek.

De Honkbalweek zou plaatsvinden van 26 juni tot en met 5 juli met als deelnemers Nederland, Cuba, titelverdediger Japan, Duitsland en Taiwan zouden meedoen. Het zesde team, een collegeteam uit de Verenigde Staten, had al afgezegd nadat er een lokaal reisverbod werd ingevoerd naar aanleiding van de coronacrisis.

“We begrijpen dat dit – net als voor ons – een teleurstelling is voor iedereen die het honkbal een warm hart toedraagt. Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat er op dit moment belangrijkere zaken aan de orde zijn. Gezondheid en veiligheid hebben de hoogste prioriteit. Alle voorbereidingen zijn per direct gestaakt”, laat het bestuur in een persbericht weten.

Volgende editie
De Honkbalweek wordt niet, net zoals de Olympische Spelen, uitgesteld naar 2021. De volgende Honkbalweek Haarlem wordt in 2022 gehouden. “De dertigste editie van dit prachtige Haarlemse sportevenement. Wij gaan er dan weer helemaal voor. Met een mooie line up, volle tribunes en enthousiast publiek. Voor, door en met jullie!”, concludeert het bestuur.

Reacties