Gratis boodschappenservice voor ouderen en andere kwetsbare Haarlemmers

Foto: Pixabay/HBS

Jongerenorganisatie Triple ThreaT, vervoersorganisatie Zoefzoef en Albert Heijn Vos slaan handen ineen en bieden vanaf deze week een gratis boodschappendienst voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn of een zwakke gezondheid hebben. Dit gebeurt onder de naam: de Haarlemse Boodschappenservice.

“We hebben de bezorgservice afgelopen zaterdag getest met de eerste klanten en zij waren ontzettend blij en dankbaar dat wij deze service aanbieden. We verwachten dan ook dat we met deze boodschappen service echt in een behoefte van een zeer kwetsbare groep Haarlemmers voorzien.”

Voorwaarden

 • U woont in Haarlem of bestelt boodschappen voor iemand in Haarlem. Er wordt bezorgd in alle wijken. Vooralsnog van maandag tot en met vrijdag.
 • U bent (of de persoon voor wie u bestelt is) 65plus en/ of in verband met uw (of zijn/ haar) gezondheid is het niet verstandig zelf boodschappen te doen.
 • De bezorgde boodschappen worden verzameld bij Albert Heijn Vos (Westergracht).
 • Bezorgtijden (voorlopig): maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 18.00 uur.
 • Er worden geen kosten gerekend voor de bezorging.

Hoe gaat het in zijn werk?

 1. Bestellen kan via telefoon of e-mail
  Telefonisch (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur): 023-5436046
  E-mail: [email protected] of [email protected] (vermeld naast uw lijstje met boodschappen ook uw adres en telefoonnummer)
 2. Telefonisch wordt uw boodschappenlijstje met u doorgenomen en besproken:
  – Wanneer er bezorgd wordt
  – Hoe wordt bezorgd (de bezorgers blijven op afstand, u neemt zelf de boodschappen mee naar binnen)
  – Hoe u kunt betalen (met een pinautomaat aan de deur, andere mogelijkheden bespreekbaar)
 3. De boodschappen worden op de dag van bezorging in de ochtend verzameld in de winkel en vanaf 11.00 uur bezorgd door de vrijwillige chauffeurs van Triple ThreaT en Zoefzoef.
 4. Bij de bezorging van de boodschappen bellen we aan, zetten de boodschappen voor de deur. Daarbij houden wij 1,5 meter afstand van de klant om ieders gezondheid te respecteren. De bezorger geeft de klant eerst 2 latex handschoenen. De klant pakt vervolgens de boodschappentas die voor de deur staat op en kan met de meegeleverde kassabon de boodschappen controleren.
 5. Betaling van de boodschappen vindt (vooralsnog) plaats met een mobiel pinapparaat, waarbij de klant zijn/haar (bank)pinpas gebruikt. Na de transactie ontvangt de klant de pinbon.

Over de initiatiefnemers
Zoefzoef biedt flexibel vervoer voor korte afstanden in de wijk, speciaal voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn. In verband met het coronavirus is deze service tijdelijk gestopt. Femke Nannes: “Wij realiseerden ons dat boodschappen doen in deze tijd voor de mensen die we normaal gesproken vervoeren heel lastig kan gaan worden. Familie woont soms ver weg en buren en vrienden zijn ook niet altijd de jongsten. Voor die mensen willen we graag wat betekenen. Onze chauffeurs en planners hebben zich enthousiast gemeld en in 1 week hebben we samen met Triple Threat en Albert Heijn Vos een plan uitgedacht.

Wat is de reden dat Triple Threat meewerkt aan dit initiatief?
Philip Schemmekes: “Vanwege het coronavirus zijn al onze activiteiten gestopt en hebben we veel vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken. Triple ThreaT ziet dit als een grote kans om enerzijds om ouderen te helpen en anderzijds om jongeren te leren zichzelf te ontwikkelen in tijden van crisis”.

Betaalbare producten zijn snel uitverkocht en oudere/gezinnen die minder mobiel zijn of tot de risicogroep behoren, kunnen in deze tijden zeker harde hulp gebruiken.

Samen staan we sterk
Wat is de reden dat Albert Heijn Vos meewerkt aan dit initiatief? Renier Thoen: “Als Vos Supermarkten zijn we diepgeworteld in de Haarlemse samenleving (met 3 Albert Heijn supermarkten in Haarlem, een Etos en 2 Gall&Gall’s) en zijn we in het bijzonder begaan met het lot van Haarlemmers die een afstand tot de samenleving hebben. Daarom zetten we ons graag in om die groep zo kwetsbare mensen erbij te betrekken. In deze moeilijke tijd, hebben deze mensen het extra moeilijk, vandaar dat wij vol enthousiasme samen met Triple ThreaT en Zoefzoef deze thuisbezorgservice in het leven hebben geroepen en wij hopen op deze manier hen een klein beetje te kunnen helpen en hen het gevoel te geven dat zij erbij horen/niet vergeten worden.

Reacties