Serve the City: Tientallen jongeren bieden hulp in Haarlem en omgeving

Foto: Serve the City

Vanuit het hele land komen berichten over vrijwilligers die massaal voor anderen klaarstaan. CityShapers, het onlangs gelanceerde vrijwilligersnetwerk voor jongeren, en Present Haarlem hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om de hulpvragen in de regio Haarlem op een gecoördineerde manier te koppelen aan vrijwilligers die graag willen helpen.

CityShapers en Present Haarlem werken tijdens de coronacrisis samen onder de naam ‘Serve the City’. Door deze samenwerking worden zowel jongeren als volwassenen massaal gemobiliseerd om op te staan voor hun stadsgenoten, van Heemstede tot aan Beverwijk.

Voorbeelden van acties die in de afgelopen weken al gelanceerd zijn, zijn talrijk. Kwetsbare mensen of mensen met vitale beroepen worden geholpen met het doen van hun boodschappen, eenzame mensen krijgen een telefoontje, en vele vrijwilligers hebben al kaarten gestuurd naar verzorgingstehuizen. Overal ontstaan nieuwe connecties tussen mensen die hun ‘normale’ contacten zien wegvallen of dit bij anderen zien gebeuren.

Maar, de coronacrisis is nog lang niet voorbij. Wil jij helpen en ook een steentje bijdragen? Kijk dan op www.stchaarlem.nl/doe-mee, of zoek CityShapers en Present op op social media. Kun je zelf hulp gebruiken, of weet jij iemand die hulp nodig heeft? Laat het ons weten via www.stchaarlem.nl/doe-mee.

Reacties