‘Met afstand’ een van de gezelligste plekjes van Haarlem

Foto: Wim Meijer Fotografie

Afstand houden en het toch gezellig hebben, en dat op de warmste dag van het jaar tot nu toe. Het valt niet mee om alle regels rond het coronavirus in acht te nemen. Maar we weten waar we het voor doen. En wat blijkt: ook binnen die regels kan het leuk zijn. Het is maar net wat je er zelf van maakt.

Duidelijk is vandaag wel dat Nederland zich massaal schaart achter de oproep van de regering en het RIVM. We houden afstand, blijven veel thuis, en àls we van huis gaan dan nemen respectvolle afstanden in acht. Dat bleek ook vanmiddag in de Haarlemmerhout waar een aantal mensen een beetje vertier zocht op het grote grasveld voor het Provinciehuis, waarmee de thuishaven van het dit jaar geannuleerde Bevrijdingspop, toch ‘met afstand’ het gezelligste plekje van Haarlem werd. Gezinnen in stelletjes die met ruime afstand ten opzicht van elkaar heerlijk genoten van het mooie weer.Wat het misschien wel extra prettig maakte was de afwezigheid van verkeer op de naastgelegen Dreef. De weg van Haarlem naar Heemstede, en op zonnige dagen ook de opmaat naar Zandvoort, was nu uitgestorven.Nieuwe cijfers RIVM
Vanmiddag rond 14.00 uur werden de laatste cijfers van het RIVM bekend. Opnieuw 115 mensen overleden aan corona. Triest, maar wel veel minder dan alle voorgaande dagen. En nieuwe ziekenhuisopnamen? Het laagste aantal sinds 2 weken! En op de IC’s? Een groei van 25 (saldo opgenomen en ontslagen) waarmee de eerste tekenen van stabilisatie zich tonen.

Nederland ga zo door! Er zullen nog veel meer van dit soort weekenden komen voordat we het virus onder controle hebben, maar we lijken op de goede weg!

Hieronder nog een paar sfeerbeelden uit de Haarlemmerhout

Reacties