Binnenwegen Lisse en Hillegom afgesloten wegen ‘bollentoeristen’

Keukenhof mag dan gesloten zijn, ook buiten Keukenhof is de bollenpracht in overvloed aanwezig. De bloeiende bollenvelden zorgden er de afgelopen dagen voor dat de wegen en bermen rond Lisse volstroomden met mensen die de verleiding van al die tulpen, narcissen en hyacinten niet konden weerstaan.

Zowel vanuit de auto’s als vanaf de bermen, en soms ook in de velden zelf, werd de kleurenpracht massaal vereeuwigd met camera’s en mobieltjes, daarbij regelmatig vergetend om die zo nodige 1,5 meter onderlinge afstand in acht te nemen.

Eerder oproepen van de burgemeesters van Lisse, Hillegom en Teylingen om dit niet te doen en het liefste weg te blijven uit de Bollenstreek, bleek zaterdag gericht aan dovemans oren, hetgeen ertoe heeft geleid dat de lokale wegen tussen De Zilk, Hillegom en Lisse nu zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en groepen wielrenners. Deze afsluiting blijft het gehele Paasweekende van kracht. Er komen verkeersregelaars om deze maatregelen te handhaven.

Om welke lokale wegen het tijdens de Paasdagen precies gaat, kon een woordvoerder van de Veiligheidsregio zaterdagavond nog niet vertellen. ,,We zijn bezig om een precieze kaart te maken.’’

Reacties