Blauw Helpt brengt ‘vliegensvlug’ paasstollen bij medewerkers Kennemerhart

Foto: Kennemerhart

Als blijk van waardering in deze ongekende tijd werden er afgelopen week ambachtelijk gebakken paasstollen uitgedeeld aan alle medewerkers van Kennemerhart, een ouderenzorgorganisatie in Zuid Kennemerland.

De Haarlemse bakkerij Vink bakte speciaal voor Kennemerhart tweeduizend paasstollen voor alle medewerkers van de zorgorganisatie. ‘Een uitdaging waar niet meteen een oplossing voor was, is hoe de paasstollen bij onze ruim 300 thuiszorgmedewerkers zouden komen, laat Marianne Ostendorf, senior marketingcommunicatie adviseur van Kennemerhart, weten. Maar toen kwam Blauw Helpt aan boord bij Kennemerhart. Blauw Helpt is een initiatief van piloten en stewardessen van de KLM  die door de coronacrisis thuiszitten. Zij hebben de handen ineen geslagen om hulp aan te bieden op plekken waar dat in deze crisis het hardst nodig is.

Minder vliegen, meer helpen
De thuiszorgmedewerkers van Kennemerhart kregen de paasstollen aan huis gebracht door ‘Blauw Helpt’. Daan, normaal tweede co-piloot en nu ook een van de tijdelijk vrijwillige zorgondersteuners van Kennemerhart, ging op pad om de paasstollen rond te brengen: ‘Nu er de komende tijd minder wordt gevlogen door de coronamaatregelen, bied ik graag mijn hulp aan mensen en organisaties die juist nu wat extra hulp kunnen gebruiken. Hoewel ik qua zorg niet kan ondersteunen, kan ik de zorg wel helpen met dit soort acties, vertelt Daan enthousiast.

Medewerkers Kennemerhart maken het verschil
‘We zijn dan ook heel blij met deze unieke samenwerking en hun vrijwillige actie ons te helpen’, zegt Marianne Ostendorf. ‘En het leuke is, dit was niet eenmalig, de komende weken blijft Blauw Helpt zich inzetten voor de medewerkers én cliënten van Kennemerhart. Er wordt keihard gewerkt door onze medewerkers en met zoveel veel aandacht. Dit bewijst hoe onmisbaar alle medewerkers van Kennemerhart zijn, zij maken het verschil, altijd én ook nu. In deze heftige tijd, waar het virus ieder persoon en elke organisatie op de een of andere manier raakt, is het bijzonder dat er zoveel nieuwe, hartverwarmende initiatieven ontstaan. En we misschien inderdaad wel dichter bij elkaar zijn dan ooit. Laten we er voor elkaar zijn in deze tijd, maar ook daarna. Samen sterker’.

Naast Blauw Helpt krijgt Kennemerhart ook van zoveel anderen ongelooflijk veel steun en hulp voor cliënten en medewerkers, allemaal even waardevol. Een greep uit deze initiatieven vind je op kennemerhart.nl/corona, waar ook alle actuele informatie te vinden is over dit onderwerp in relatie tot Kennemerhart.

Reacties