Geen hond op ’t strand: Zandvoort versoepelt regels voor honden op strand niet

Foto: Pixabay

College wil zo weinig mogelijk toeloop naar het strand, en dat geld dus ook voor hondenbezitters, die vaak uit de ruime omtrek van Zandvoort hun viervoeters vrij baan geven langs de kustlijn.

ZANDVOORT – Honden blijven tot 1 oktober niet welkom op het strand van Zandvoort. Hondenbezitters hadden gevraagd om versoepelen van de regels omdat de stranden vanwege de coronacrisis toch zo goed als leeg zijn. Ze kregen echter nul op rekest. Burgemeester en wethouders van Zandvoort besloten niet mee te werken aan een verruiming van het hondenbeleid. Dat zegt dat honden vanaf 15 april tot 1 oktober niet op het strand mogen komen.

De gemeente geeft aan de vraag van de hondenbezitters te begrijpen, maar er zijn twee redenen waarom Zandvoort toch niet meewerkt. De vorm en de duur van de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus te bestrijden zijn te onduidelijk en onzeker. Honden en ook paarden mogen daarom tot 1 oktober tussen 9:00 uur en 19:00 uur niet op het strand komen.

Zo zou de gemeente nu ja tegen het voorstel kunnen zeggen, maar die actie over een paar weken misschien weer terug moeten draaien. Bovendien willen burgemeester en wethouders zo min mogelijk toeloop naar het strand. Dit geldt ook voor hondenbezitters, antwoordt de gemeente op Twitter.

De hondenbezitters hopen dat de gemeenteraad het college van B en W komende week dinsdag alsnog terugfluit.

Reacties