Haarlems Interscholaire Toernooi HIT barst los met online finales!

Foto: HIT - aangeleverd

Het HIT (Haarlems Interscholaire Toernooi) biedt leerlingen die hun talenten willen ontwikkelen de kans om deel te nemen aan masterclasses en finales waarin zij zich op professionele Haarlemse podia presenteren aan een groot publiek.

HIT 2020 – GOES DIGITAL
Door de Corona Crisis kan het project dit schooljaar niet in de normale vorm plaatsvinden. Hart organiseert daarom van 20 april tot 5 juni een online editie: HIT 2020 – GOES DIGITAL.

In plaats van de gebruikelijke voorrondes en masterclasses worden de audities van de leerlingen op een veilig, afgeschermd Instagram account geplaatst. Andere deelnemers en juryleden/coaches kunnen deze audities bekijken en tips geven. Via live videobellen ontvangen de deelnemers van de juryleden persoonlijke feedback. In een opvolgende ronde kunnen de deelnemers een verbeterde versie van hun optreden uploaden. Uit deze 2e ronde inzendingen kiest de jury per categorie een winnaar.

Categorieën
De categorieën waarin tijdens deze online HIT editie wordt deelgenomen zijn: Singer-Songwriter, Klassieke Muziek, Cabaret, Spoken Word, en Beeldende Kunst. De categorieën Bands, Dans en Theater zijn uitgesloten, aangezien deze zich niet lenen voor de noodgedwongen individuele aanpak. Deelnemers in deze categorieën worden zoveel mogelijk voorzien van tips & tricks.

HIT Award en videoclip
De winnaars ontvangen een prachtige HIT Award en een videoclip op een toffe locatie. Deze video’s worden voor een groot publiek zichtbaar gemaakt. Omdat Hart het belangrijk vindt dat leerlingen elkaar ontmoeten en samen hun talenten ontwikkelen, wordt alle deelnemers daarnaast de mogelijkheid geboden om volgend jaar weer deel te nemen.

De deelnemers, die door docenten van de middelbare school zijn genomineerd, zijn blij en enthousiast dat HIT op deze wijze toch door kan gaan. Natuurlijk hadden zij zich verheugd om in één van de grote zalen (Philharmonie, Toneelschuur of het Patronaat) voor al hun vrienden en familie op te treden of te exposeren in het hoofdgebouw van Hart. Desondanks geven ze massaal aan graag mee te willen doen. Nu ze thuis zitten is er genoeg tijd voor het ontwikkelen van talent. Hier helpen we de leerlingen graag mee!

Reacties