Haarlem gaat Banklammend Koningsdag in

Foto: Stichting STAD

Online kroegentocht op Koningsdag voor maximaal 500 deelnemers met bierpakket met acht speciale biertjes en bites, en een aantal interactieve spellen aan de (online) bar van maar liefst zeven lokale Haarlemse kroegen

HAARLEM – Vorige week rolde stichting STAD het initiatief ‘Banklammen’ uit om de lokale horeca te steunen in deze turbulente tijden. Na een goed ontvangen eerste editie van de online kroegentocht met box zijn de handen in een geslagen om er op Koningsdag, maandag 27 april, een vervolg aan te geven.

Normaal gesproken is Koningsdag het moment om leuke spelletjes te spelen en met elkaar drankjes te doen. Helaas vieren Haarlemmers dit jaar Koningsdag niet op de Haarlemse pleinen of in de lokale kroegen. Stichting STAD Haarlem is daarom een initiatief gestart; Banklammen, de online kroegentocht voor thuisblijvers! Met dit lokale initiatief krijgen Haarlemse kroegen en brouwerijen een steuntje in de rug.

Banklammen Box
Om aan deze bijzondere online kroegentocht mee te kunnen doen, bestel je online de Banklammen Box. In dit  bierpakket, met acht speciale biertjes en bites, vind je ook een aantal gezellige oer-Hollandse spellen. Denk bijvoorbeeld aan spijkerpoepen, koekhappen, vier-op-een-rij en Willie-prik-je.

Deelnemende kroegen
De deelnemende kroegen zijn:

“Hoe leuk is het om samen met je vrienden virtueel aan te schuiven bij jouw favoriete barman of -vrouw en te genieten van deze Koningsdag” stelt initiatiefnemer Birgit Ente. Zo organiseert Du Theatre een ‘Ik Hou van Holland’ quiz en kun je bij Café de Vijfhoek meedoen aan een extravaganza bingo.

Online Pre-party
Iedere Banklammen Boxbezitter krijgt een exclusief ticket voor een speciale pre-(zoom) party op de St Bavo Kathedraal. In samenwerking met de Good Girls Club geeft Eva Adamidis een muzikaal cadeau terug aan onze Muggen stad.

Bestellen en ophalen
De organisatie verwacht dat het vrij snel kan gaan met de Banklammen boxen. Tijdens de Paas editie waren de vijfhonderd boxen binnen vier dagen uitverkocht. Wees daarom op tijd. Op=Op. Twee dagen voor Koningsdag kan men de box op komen halen (volgens de RIVM regels). Uiteraard gaat het ophalen ook gepaard met een oranje knipoog.

Reacties