Bingo met Dragqueens: Zolang je ballen hebt is er hoop

Foto: Arjan Boes

Twee dragqueens Miss Multiple Joyce en Lucinda St. John, acteurs uit de voorstelling Four Drags and a Funeral, organiseren voor de thuiszitters een hilarische live bingo. De ‘Trek de Drags door de crisis Bingo’ is op zaterdag 25 april om 20:00 uur en is live te beleven via hun Facebookpagina.

Doe mee!!

Doe mee en win fantastische prijzen! Check alle info op de site en stuur een chatbericht als je mee wil doen www.fourdragsandafuneral.nl

De komedie Four Drags and a Funeral, van Haarlemse Productiehuis De Verbinding, zou op 18 april een landelijke tournee langs diverse theaters starten. Door de maatregelen rondom de Coronabestrijding, is de tour uitgesteld tot oktober.

Bizar maar hilarisch verhaal

Four Drags and a Funeral van toneelschrijver Jos Ahlers is een razendsnelle komedie over familie, liefde, loyaliteit, religie en bingo. Het thema: een deel van je familie krijg je cadeau bij je geboorte, een ander deel kies je zelf. Welk deel is dan je echte familie? En mag je die vraag eigenlijk wel stellen? Het verhaal is even bizar als hilarisch. Vier Amsterdamse dragqueens hebben een bijzondere opdracht en reizen daarvoor af naar Zeeland. Het vijfde lid van hun clubje is onverwacht overleden en de vier komen hun belofte inlossen: hij gaat niet als man, maar als de ‘Bingo-keizerin van Amsterdam’ het graf in. Dat ze daarvoor de nacht voor de begrafenis moeten inbreken in de dorpskerk van zijn streng gereformeerde geboorteplaats is een kleine barrière. Maar wat in Amsterdam nog een briljant idee leek, blijkt toch niet zo eenvoudig. Zeker wanneer de moeder van de overledene die nacht ook nog eens de kerk binnen loopt.

Verschuiven naar oktober

De repetities en de voorbereidingen voor de tournee door het land liggen per 15 maart stil. Door de strenge maatregelen was het onmogelijk om het stuk in te studeren. Producent van Productiehuis De Verbinding Hans Goes vertelt trots: “Gelukkig waren we er snel bij om alle voorstellingen die gepland stonden te verschuiven naar later dit jaar. Zo vindt alles nu plaats in oktober. De stadsschouwburg van Haarlem wordt aangedaan op 13 oktober.”

Om de gemaakte kosten vanwege het verplaatsen te beperken, maar meer ook om het publiek te vermaken, is de ‘Trek de Drags door de Crisis Bingo’ in het leven geroepen. “Bingo is een vrolijk onderdeel van de voorstelling in de theaters. En ook een vrolijke steun in deze moeilijke periode. Want Bingo is als het leven; zolang je ballen hebt is er hoop!” lacht Goes, die een tekst van een van de dragqueens uit de show citeert.

Reacties