Techport thuisblijfdiner: “nieuwe, en vooral leuke ervaring om op deze manier met elkaar te dineren”

Kathelijn Rombaut van 3D Makers Zone brengt diner langs bij Miklas Dronkers, directeur Crown van Gelder.
Kathelijn Rombaut van 3D Makers Zone brengt diner langs bij Miklas Dronkers, directeur Crown van Gelder.
Foto: Techport

Vertegenwoordigers van mkb-bedrijven en toeleverancier van de maak- en onderhoudsindustrie uit de regio IJmond en Haarlem hebben dinsdag 21 april genoten van thuisblijfdiner verzorgd door nieuwe Haarlemse restaurant Miyagi and Jones.

Het Thuisblijfdiner voor mkb’ers werd verzorgd door Techport samen met 3D Makers Zone en Smart Industry en had als thema Digital Twinning. Door de huidige omstandigheden werd het diner een thuisblijf editie. Het eten werd bij de deelnemers thuisbezorgd, het gesprek vond online plaats.

Miyagi and Jones
Voor het diner werden vertegenwoordigers van mkb-bedrijven of toeleveranciers van de maak- en onderhoudsindustrie uit de regio IJmond en Haarlem uitgenodigd. Omstreeks 17.00 uur werd het diner bij de 25 deelnemers thuisbezorgd door het nieuwe Haarlemse restaurant Miyagi and Jones.

Digital Twinning
Nog voor de eerste gang nam Wilfried Hoffman van Axionomic de deelnemers mee in de basisprincipes van Digital Twinning. Digital Twinning is een verzamelnaam voor allerlei toepassingen waarin fysieke objecten worden gekoppeld aan digitale modellen. Op die manier krijgt een fysiek product of proces een ‘digitale dubbelganger’.

Nadat het voorgerecht was opgegeten gingen Theo Koster van Techport en Herman van Bolhuis van 3D Makers Zone in gesprek met Mark Denys, director Quality Tata Steel Europe, over de rol van Digital Twinning bij het staalbedrijf.

Rond 18.00 uur werd het hoofdgerecht ‘uitgeserveerd’ en gingen de deelnemers met elkaar in gesprek. Het dessert werd om 18.30 uur op hetzelfde moment gegeten en om 19.00 uur werd het diner afgerond met een huisgemaakt kopje koffie en konden de deelnemers aan de afwas beginnen.

Nieuwe manier van vergaderen en dineren
“Het was een nieuwe, maar vooral leuke ervaring om op deze manier met elkaar te dineren. Natuurlijk was het wennen, maar de sfeer was meteen goed. Dit smaakt wat ons betreft naar meer”, vertelt Theo Koster na afloop. Medeorganisator Herman van Bolhuis is ook enthousiast over het diner: “We weten dat Nederland tot de landen met de beste ICT-infrastructuur hoort, maar dat de industrie nog niet optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden. Met deze manier van vergaderen laat de industrie zien echt wel digitaal te zijn.”

De inhoudelijke samenvatting van het diner en het interview met Mark Denys, director Quality Tata Steel Europe, is vanaf 28 april 2020 terug te vinden op techport.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen