Lichtbundels kleuren de eerste avond de hemel boven het Spaarne Gasthuis

Foto: Charles Duijff

De redactie van Nieuws.nl wilde graag aanwezig zijn bij de 1e ontbranding van drie lichtbundels boven de verlichte naam van het Spaarne Gasthuis. Op woensdagavond om 21.40 uur verschenen de lichtbundels in de kleuren groen, wit en blauw in de richting van de hemel….

Tekst en foto’s Charles Duijff

Ik was iets vroeger aanwezig en trof een klein groepje mensen die werden toegesproken, ik schat in over het initiatief van de dagelijkse verlichting. Om de foto’s te kunnen maken kon ik niet bij de groep gaan staan…Wel vast wat foto’s van het ziekenhuis in het donker maken. Kort nadat het groepje mensen was toegesproken werden de 3 symbolische lichtbundels ontstoken (hieronder de kleine groep aanwezigen)en de lichtbundels natuurlijkVan woensdag 22 april tot en met dinsdag 12 mei stralen vanaf het dak van het Spaarne Gasthuis in Haarlem Zuid elke avond, voor 10 minuten, deze drie grote lichtbundels naar de hemel. De eerste week om 21:40 uur, de tweede week om 21:50 uur, de derde week om 22:00 uur.
Deze lichtstralen hebben dus de kleuren wit, groen en blauw. Ze staan symbool voor onze coronapatiënten en de medewerkers die hen op dit moment verzorgen (groen en blauw) en voor de patiënten die zijn overleden (wit).

Lees verder (ook een mooi gedicht) in ons eerder geplaatste artikel (link hieronder)

Symbolisch licht voor patiënten en hun naasten

Reacties