Haarlem: Vrijwilligers en ondernemers leunen beslist niet achterover tijdens pandemie

Foto: Charles Duijff

De huidige pandemie betekent een emotionele- en economische ramp voor velen wereldwijd. Rouw om het verlies van dierbaren en zorgen om de economische gevolgen.

In Haarlem is dat natuurlijk niet veel anders, maar het haalt tegelijkertijd het beste in mensen naar boven!

Tekst foto’s en film Charles Duijff

737-Piloot Niek Batstra en zijn team van vrijwilligers verkochten donderdag 23 april 2020 prachtige bloemen op het Spaarne in Haarlem. De BlauwHelpt Sticker-actie! De opbrengst daarvan niet voor eigen gewin, maar om ouderen een liefdevol hart onder de riem te steken (kijk en beluister filmpje)

De bloemen werden ondermeer per boot bezorgd. Een heel enthousiast team van vrijwilligers, dat zich strikt aan de (1,5 meter)- en overige regels hield. Met hun surveillance-auto passerende politieagenten staken lovend hun duim uit het raampje van de auto. Helaas was er een onvriendelijke- en boze mevrouw, die de actie afkeurde. Zij was de enige overigens, maar wist toch handhavers zover te krijgen, dat zij de bloemenactie om 15:00 uur stop lieten zetten. De vrouw was voor geen rede vatbaar. Toch kon het team van BlauwHelpt een paar uur hun prachtige actie voor het goede doel waarmaken. Lof voor deze enthousiaste mensen!

Filmpje

Op de Grote Markt een jongeman die een serieuze- en uitgebreide bezorgtaak vervulde (filmpje)

Cafe Colette 

Veel horecaondernemers bezorgen maaltijden en drankjes, of bieden de mogelijkheid dit af te halen. Zo ook bij Cafe Colette aan de oude groenmarkt 22 in Haarlem.

Open donderdag tot en met zondag. Pick-up & delivery is tussen 16.00u-19.00u, bestellingen die wij aan huis komen leveren ontvangen wij graag voor 16:00u. Wij bezorgen in Haarlem, Overveen, Bloemendaal, Heemstede en Aerdenhout en bezorgkosten zijn 2,50. Laat in de opmerkingen weten wanneer u uw bestelling zou willen komen halen of laten leveren.
Onze maaltijden dienen thuis alleen nog opgewarmd te worden, bij de bestelling zit een gebruiksaanwijzing. U kunt de maaltijden 2 dagen bewaren. Bon appetit! Filmpje

The crew van Cafe Colette

Op de Haarlemse Botermarkt is Visspecialist De Dolfijn volop actief. Ook daar strikte coronaregels. Filmpje

Op het Spaarne nog een aantal bezorgers gespot….

 

 

Reacties