Zo zag het centrum van Haarlem er uit donderdag 23 april 2020

Het was niet helemaal stil in Haarlem donderdag 23 april 2020. Wie geluk had kon meegenieten met een gratis fiets-acrobatiek nummer op de Grote Markt.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

Waar mijn collega Wim Meijer al eerder de stille schoonheid van Haarlem in prachtige beelden vastlegde (zie link verderop), focuste ik me vandaag meer op mensen, die er toch even op uittrokken….. De zon zorgt deze moeilijke tijd toch voor positieve ondersteuning. Wanneer je nu door het centrum van Haarlem wandelt is er toch wat meer activiteit. Het valt op, dat de Haarlemse samenleving zich nauwgezet aan de coronaregels houdt… Zo stil en mooi was het enkele weken geleden….(reportage Wim Meijer)

Zó stil, maar ook zó mooi, kan Haarlem zijn

Ik startte mijn wandeling overigens op de Leidsevaart en bij het Gemeentekantoor van Haarlem en Pathe, om vervolgens via de Raaks en de Gedempte Oude Gracht richting het Verwulft te lopen….Hier nog wel rust, maar verderop al meer mensen De Raaks en daaronder de parkeergarage De Gedempte Oude Gracht…nagenoeg lege  bussen De Grote Markt Richting de Turfmarkten uiteindelijk Het Spaarne

ZIE OOK

Haarlem: Vrijwilligers en ondernemers leunen beslist niet achterover tijdens pandemie

De AnegangDe Oude Groenmarkt cafe Colette

FILM

Reacties