Aangepaste dodenherdenking Haarlem

Foto: Charles Duijff

De Dodenherdenking op de Dreef bij het Houtplein in Haarlem gaat 4 mei in aangepaste vorm door, echter zonder publiek.

De vertegenwoordigers van de Dreefschool, Joodse gemeenschap, Haarlems Comité Nationale Herdenking, Haarlems Comité Nationale Feesten, COC Kennemerland, Gay Haarlem & Bureau discriminatiezaken Kennemerland en Bevrijdingspop leggen in de ochtend, in separate tijdsblokken, kransen bij het monument ‘Man voor het Vuurpeloton’.

In de middag draagt een leerling van de Dreefschool een zelfgeschreven gedicht voor. Burgemeester Wienen van Haarlem houdt tijdens de herdenking een toespraak en zal namens het voltallig gemeentebestuur een krans leggen. (hieronder herdenking 2019) Gedichten van kinderen van de Haarlemse scholen Stedelijk Gymnasium, Dreefschool en het Schoter worden bij de kransen geplaatst.

De Dodenherdenking in Haarlem is in samenwerking met het Haarlems Comité Nationale Herdenking en de gemeente Haarlem tot stand gekomen. Het publiek wordt gevraagd de oproep van het Nationaal Comité 4 en 5 mei te volgen en niet aanwezig te zijn bij de herdenking op de Dreef. Wel kan de herdenking vanaf 16.30 uur live gevolg worden via een livestream op de facebook pagina van de gemeente Haarlem. Een samenvatting volgt later op de avond in de tv-uitzending van NH Nieuws.

De herdenkingsdienst en de stille tocht vanaf de Grote Kerk naar het monument zullen dit jaar niet plaats vinden

Reacties