Zo vader, zo zoon: illustratietalent zit vast ‘biologisch’ in de genen

Foto: Eric Coolen, aangeleverd

Haarlem gaat op imponerende wijze kennismaken met bioloog en kunsthistoricus Yorick Coolen, jawel de zoon van…..

Tekst Charles Duijff:

De meeste Haarlemmers kennen illustrator en musicus Eric Coolen. Eric tekent in de ‘Klare Lijn’ (tekenstijl bedacht door Joost Swarte en ook wel de ‘Kuifjevorm’ genoemd) vele pittoreske- en aansprekende Haarlemse locaties.

Eric doet dat in een voor iedereen herkenbare vormgeving. Niet alleen van Haarlem trouwens. Bijvoorbeeld ook van Alkmaar maakte hij al prachtige illustraties.

Yorick Coolen

Yorick Coolen (Haarlem 1994) is bioloog en kan met die studiekennis vast bevestigen, dat tekentalent ook in de genen kan zitten. Bij Yorick wel in elk geval. Binnenkort hoop ik een interview met hem te hebben en zal ik met zijn goedvinden een portret van hem schieten.

Niet alleen tekenen, ook schrijven gaat Yorick goed af. Als student biologie koos hij als minor (bijvak) Kunstgeschiedenis. Een mooiere combinatie is eigenlijk niet denkbaar, wanneer je samen met een even zo getalenteerde vader nóg meer moois van Haarlem wil- en kán laten zien. Wat dacht u van de rijke cultuur en de prachtige natuur die Haarlem rijk is? ‘Natuurlijk Haarlem’

De natuurlijke- en culturele rijkdom wordt in 24 verhalen verkend in het in vier kleuren geïllustreerde boek ‘Natuurlijk Haarlem’ met ruim 60 tekeningen, op onnavolgbare wijze in beeld gebracht!  Wonderschoon vormgegeven door, die kent u vást ook, Henk Tijbosch.

Met Henk Tijbosch en anderen musiceert en zingt vader Eric Coolen in het Ampzing Genootschap. Voor vele Haarlemmers ook een begrip. Een aangenaam begrip moet ik zeggen….

Het boek ‘Natuurlijk Haarlem’ bevat als vanzelfsprekend een Soortenlijst met Nederlandse- en Latijnse namen en de relevante paginaverwijzingen.

Dit prachtige boek is genaaid gebonden in het formaat 22 x 22 cm.

U geniet van maar liefst 106 blz., ik schreef het al, in vier kleuren geïllustreerd en met ruim 60 tekeningen.

Uitgeverij: De Knipscheer.

Het boek is verkrijgbaar bij alle Haarlemse boekhandels.
Er is tevens in zeer beperkte oplage een luxe editie van het boek (met vele extra’s) verschenen. Alleen verkrijgbaar via www.yorickcoolen.nl

LEES OOK

Eric J Coolen bewaakt de ‘Status Quo’ van het klare lijn tekenen ook in Haarlem en Alkmaar

 

 

 

Reacties